ФОТО

Дякуємо за підтримку!

Вчора, 15 лютого 2023 року, ветерани Афганістану Старосинявщини відзначали 34-у річницю виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан.Старосинявська громадська організація ветеранів Афганістану висловлює щирі слова вдячності за надану допомогу і підтримку представникам органу місцевого самоврядування: селищному голові Віталію Едуардовичу Здебському, який розділив з нами хвилини пам’яті, сприяв отриманню матеріальної допомоги афганцям та надав підтримку в проведенні заходу; депутатам Старосинявської селищної ради Андрію Анатолійовичу Сопруку, Олександру Ларіоновичу Кроту та Олександру Дмитровичу Миколайцю за співпрацю, допомогу в організації заходу.

ФОТО

Сьогодні 34-а річниця виведення військ з Афганістану

Сьогодні 15 лютого на території громади проходили заходи, приурочені 34-ій річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану та дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Учасники бойових дій локальних війн за старою традицією вшанували пам’ять побратимів, котрі загинули під час виконання військового обов’язку та відійшли у вічність уже в мирний час…

ВІТАННЯ

Звернення селищного голови до воїнів-інтернаціоналістів з нагоди 34-ої річниці виведення військ з Афганістану

Дорогі воїни-інтернаціоналісти,  ветерани Афганської війни! Сьогодні у світле релігійне свято Стрітення 15 лютого ми вшановуємо подвиг учасників бойових дій на території інших держав та 34-у річницю виведення військ з Афганістану.

ФОТО

Презентація краєзнавчих книг Володимира Захар’єва

Вчора, 14 лютого 2023 року, в  Міжнародний день дарування книг у читальному залі Старосинявської центральної бібліотеки відбулась презентація краєзнавчих книг Володимира Захар’єва «Вони» та «Дух їхнього часу, або Проскурів неофіційний».

ФОТО

Як подбати про бджільництво?

Сьогодні у селищній раді відбулася розширена робоча нарада, яку провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська. Розглядали  актуальні питання сьогодення по темі: «Додержання вимог використання пестицидів у рослинництві, попередження випадків отруєння бджіл та питання у сфері бджільництва».

ФОТО

На захист інтересів дітей

Селищний голова Віталій Здебський  провів засідання комісії з питань захисту прав дітей при Старосинявській селищній раді. Під час роботи розглянули  заяви  неповнолітніх громадян та їх батьків про надання згоди органу опіки та піклування на укладання і підписання договорів про поділ спадкового майна та  заяви про надання дозволу органу опіки та піклування на укладання договорів купівлі-продажу житлового будинку та  нерухомого майна за згодою їхніх батьків. Про що інформував членів комісії начальник відділу – служби у справах дітей Старосинявської селищної ради Віктор Данілкович.

ВАЖЛИВО

Цькування на роботі

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» від 16.11.2022 р. № 2759-IX, який набув чинності 11.12.2022 р., внесено зміни, зокрема, до Кодексу законів про працю України і введено таке нове поняття, як «мобінг».

ВАЖЛИВО

Уряд затвердив правила надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування безробітних

КМУ затвердив порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Проте поки тексту відповідної постанови немає Уряд затвердив новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів 10 лютого 2023 року. Розповідає Мінекономіки.

ВАЖЛИВО

З 15 лютого стартує нерестова заборона на вилов щуки

Відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства з 15 лютого 2023 року по 31 березня 2023 року включно встановлюється заборона на вилов щуки. Ця заборона встановлена з метою забезпечення охорони щуки під час її міграції та відтворення, збільшення її запасів на водоймах у районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області.