ВІДБУЛАСЯ ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ

У залі засідань адмінбудинку відбулася п’ята позачергова сесія селищної ради УІІ скликання, яку провів голова селищної ради Віталій Здебський за участі 18 депутатів із 26.  Голосували поіменно.

КВІТИ ДО МОГИЛИ НЕВІДОМИМ СОЛДАТАМ

   Щороку  мешканці Старої Синяви та мікрорайону Христосова приходять на могили невідомих солдатів на Христосові, щоби вшанувати пам'ять загиблих. І цього року 10 травня працівники Старосинявської селищної ради, Району електромереж, районної ради та райдержадміністрації, прихожани Української Православної церкви та учні Старосинявського НВК  прийшли покласти квіти до могил невідомих солдатів і вшанувати їх пам'ять.

9 травня – в серці кожного старосинявця

    Щороку ця дата є особливою для кожного жителя Старосинявської громади: період, коли буяє весна, розквітають дерева і квіти, коли мир на Землі… І цього року  День  памяті і примирення, Перемоги над  фашизмом у Другій Світовій війні був сонячним і теплим, святом зі сльозами на очах.  Ветерани, їх діти та онуки, ті, хто сьогодні боронить мир на рідній землі, учасники Афганської війни та АТО,  тисячі мешканців Старосинявщини у День перемоги над нацизмом прийшли до меморіалів міст та сіл району, щоби вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні. 

ВІДБУВСЯ ОРГКОМІТЕТ ІЗ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПЕРЕМОГИ, 71-шої річниці Перемоги над фашизмом

              Голова  Старосинявської селищної ради Віталій Здебський  зібрав оргкомітет  з приводу організації заходів із відзначення Дня пам’яті  та примирення  і 71-ої річниці Перемоги у другій Світовій війні.  Учасники оргкомітету – голова районної ради В.Франчук, заступник  голови райдержадміністрації О.Ліщишина, начальник відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету селищної ради Б.Німець, директор  районного  Будинку  культури А.Лотишко та методист З.Ткачук, голова районної організації ветеранів війни і праці В.Димніч, керуючий справами селищної ради О.Бондарчук, депутат селищної ради О.Лучіцький висловили  пропозиції щодо святкування пам’ятних дат та упорядкування  меморіальних місць, обговорили  заходи зі святкування перемоги та обов’язки різних служб, які візьмуть участь у заходах.

ГРОМАДА ГОТУВАЛАСЯ ДО ПОМИНАЛЬНОГО ТИЖНЯ

  На прохання громади до Поминального тижня  головою громади було організовано  заходи із благоустрою на кладовищах Старої Синяви та сіл громади, де працівниками КП  «Старосинявський комунгосп»  відремонтовано центральні ворота нового кладовища  у Старій Синяві та підсипано землю, розчищено сміття на території кладовищ у селах.

ПАСХАЛЬНІ БАРВИ

Такий  щорічний захід проходить на території Старосинявщини весною щороку, організований  Благочинним Старосинявського району УПЦ КП, протоієреєм  Олегом Макаровським та громадськістю краю. Цьогоріч свято проходило  у вихідні за участю активної та творчої учнівської молоді на сцені Районного Будинку культури.