У центрі  Старої  Синяви біля  Меморіалу  жертвам Голодомору 1932-33 років відбулися заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та полеглих воїнів АТО.

Колона працівників та установ, структурних підрозділів Старосинявської громади із квітами прямувала до місця проведення заходу.  Вшанувати світлу пам'ять загиблих в мирний час - бійців та мирних жителів,і віддати шану полеглим у боротьбі за незалежність України прийшли секретар селищної ради Наталія Гарник, голова райдержадміністрації Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук, учасники антитерористичної операції, волонтери, представники громадських організацій, політичних партій, релігійних конфесій та жителі містечка.

Священик української православної церкви Київського Патріархату  благочинний Старосинявського району Олег Макаровський відправив богослужіння - поминання загиблих та прочитав спільну молитву за Україну, яку підтримали присутні.

У своїх виступах секретар селищної ради Наталія Гарник, голова райдержадміністрації Ігор Петрович Русий та голова райради Василь Франчук  наголосили, що в теперішній нелегкий час важливим і необхідним фактором у житті є мир та бажання до взаєморозуміння, що боротьба за Україну триває і тепер – в умовах російської агресії, яка продовжується.

Цей день -  не просто день пам'яті. Це день, коли відбувся злам у свідомості кожного з нас…  Свята пам'ять про тих, хто ціною власного життя виборював право на краще європейське  майбутнє України.

Виступаючі подякували захисникам миру та цілісності країни, побажали злагоди, добра та міцного здоров’я  учасникам заходу.    Досить схвилювала усіх пісня майдану  "Плине кача", яка стала  Гімном Революції Гідності . Полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів, запаленням лампадок, які ставили біля портретів перших загиблих на  майдані. 

Прес-служба ОТГ.