Фото без описуУ  залі адмінбудинку проходила  10-та чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова  Віталій Здебський за участю 25 депутатів селищної ради. У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради  Юрій Смаль,  депутати районної ради Микола Маліновський та Юрій Кравчук, голова райради В.Франчук та голова РДА І.Русий, представники служби автомобільних доріг Хмельницької області, трудовий колектив ПСП «Обрій» та керівник даного підприємства О.Крот.

Особливо резонансним виявилося питання включення в порядок денний сесії питання, що стосується фінансування ремонту дороги у с.Теліженці, яке голова громади поставив на обговорення.  Варто відмітити,   що  про це наголошував голова постійної комісії   з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Старосинявської селищної ради Юрій Гурин і  як висновок комісії  попросив працівників селищної ради дізнатися, чи є в наявності відповідні документи на початок  будівельних робіт по даній дорозі.  Голова громади Віталій Здебський дав доручення першому заступнику голови Андрію Карпушину підготувати усі необхідні документи до початку сесії селищної ради та вивчити ситуацію з освоєння уже виділених на дорогу 200 тисяч гривень.

Фото без описуПісля активного емоційного обговорення та дискусій, під час яких кожному було надано можливість висловити власні думки, повернулися до законодавчої бази, згідно якої приймаються рішення сесій селищної ради. Як наслідок, згідно доповіді першого заступника голови громади Андрія Андрійовича Карпушина, усіх необхідних документів на будівництво та реконструкцію дороги у с.Теліженці немає, декларація  на початок будівельних робіт відсутня,  200 тисяч грн., виділених сесією селищної ради у травні,  до нині не освоєно і дані кошти  перебувають на рахунку казначейства…Ситуація незрозуміла – кошти не освоєно,  документів немає, а представники служби автомобільних доріг та райдержадміністрація просять виділити ще додатково 250 тисяч гривень  із селищного бюджету на даний об’єкт…  і справа тут не в політичній активності чи позиції, а дотриманні закону, оскільки  виникає  думка про прозоре використання відповідними службами коштів селищного бюджету.   Окрім того, ініціатори проектів рішень, представляючи їх на сесію, уже повинні були б вивчити ситуацію й обґрунтувати її на законодавчому рівні. Дане питання внесли в порядок денний, депутати проголосували за виділення додатково коштів на будівництво дороги в Теліженцях , але з умовою надати звіт про використання 200 тисяч гривень, декларації на початок будівельних робіт та  експертної оцінки документів.  З даною ситуацією мали можливість ознайомитися і правоохоронні органи, які були присутні на сесії.

Також  включили в порядок денний  питання:
- Про припинення  права постійного користування земельною ділянкою  та визнання державного акту серії ЯЯ № 334609 від 30.03.2009 року таким, що втратив чинність.

Розглянули пропозицію про назву Старосинявського НВК імені Олександра Романенка, прийняли зміни до селищного бюджету, зміни до програм розвитку громади, заслухали звіт  про результати роботи Старосинявського ВНП ГУНП В Хмельницькій області за 9 місяців 2016 року, про що інформував начальник відділу Василь Шкіндюк.

Сесія селищної ради  тривала 6 годин.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
Прес-служба ОТГ.