Фото без описуУ  великому залі засідань проходила 16-та позачергова сесія селищної ради, яку провела секретар селищної ради  Наталія Гарник. Відкриваючи сесію, Наталія Іванівна відмітила:

Шановні колеги, запрошені!     На  Сході України внаслідок  ескалації конфлікту на Донбасі  загинули  двоє українських військових  та п’ятеро чоловік поранено.  Прошу вас вшанувати   світлу пам'ять  загиблих хвилиною мовчання.

У сесійному залі для роботи в сесії зареєструвалося   20  депутатів. Наталія Іванівна повідомила, що  голова громади Віталій Здебський  перебуває в Києві на нараді, що за результатами проведеного конкурсу  Старосинявська ОТГ відібрана для участі в проекті U-LEAD Компонент 2, початкова фаза  – відкриття центру надання адміністративних послуг.

Депутати розглянули детально кожне питання.

1. Про встановлення єдиного податку, застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на території Старосинявської селищної ради.

2. Про встановлення плати за землю на території Старосинявської селищної ради. Доповідав  Карпушин Андрій Андрійович – перший заступник селищного голови з питань діяльності  заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Шановні депутати, - вела сесію секретар селищної ради - на виконкомі прийнято рішення встановити  податок на водний фонд в розмірі один відсоток, на засіданнях постійних комісій  дана пропозиція була підтримана лише частиною депутатів.  Виникла інша  пропозиція – встановити  3% податку.  -Які  будуть  у вас доповнення та пропозиції до даного питання?

Виступив представник  наглядової ради ПАТ «Хмельницькрибгосп» Віктор Петрович Оборський, який просив  до кінця року встановити податок в розмірі 1%, і надати їм можливість в часі на виготовлення техдокументації на  користування водним фондом, проте більшість депутатів селищної ради не підтримали дану пропозицію у зв’язку з тим, що  Рибгосп уже років п’ять обіцяв виготовити технічну документацію на стави, але не виготовили до цієї пори і не сплачували податки належним чином, про що говорили  депутати. 

3. Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Старосинявської селищної ради.

4. Про встановлення транспортного податку на території Старосинявської селищної ради. Доповів  Карпушин Андрій Андрійович – перший заступник селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів ради.

5. Про внесення змін до Програми розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою,  озеленення та поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки. Доповіла: Галуза Тетяна В’ячеславівна – начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету  селищної ради, наголошуючи на тому, що селищна рада  взяла участь у конкурсному відборі заявок на придбання обладнання для створення робочих місць на умовах спів фінансування в рамках реалізації проекту міжнародної  технічної допомоги Європейського Союзу «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області». За результатами  розгляду та оцінювання конкурсним комітетом 41 заявки, поданої на конкурс, враховуючи максимальний бюджет конкурсу, заявка комунального підприємства «Старосинявський комунгосп» селищної ради визнана однією з переможців конкурсу. Є можливість закупити запропоновану техніку за 50% фінансування від Євросоюзу, 50 % - від селищної ради. Пропонується закупити трактор «Фотон» і комплектуючі частини до нього. 

6. Про внесення  змін  до  селищного  бюджету  на 2017  рік. Доповідає : Кузьмич Мирослава Михайлівна – начальник  управління  фінансів виконавчого комітету селищної ради.

7. Про затвердження граничної  чисельності працівників територіального  центу соціального обслуговування ( надання соціальних послуг). Доповідає : Чорний  Петро Васильович  –  директор територіального центру соціального   обслуговування (надання соціальних послуг).

У розділі  «Різне» виступив голова районної ради Василь Франчук, який проаналізував  результати роботи за два попередні скликання в районній раді, обговорено складність процесів децентралізації у Старосинявському районі,  на що обрано курс реформ Президента України Петра Порошенка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. 

З усним зверненням виступив депутат селищної ради від депутатської фракції ВО «Свобода» Олег Щерань,  який від імені депутатського корпусу селищної ради  запропонував  звернутися до Старосинявського відділення Старокостянтинівського  ВП ГУНП  з приводу посилення контролю  щодо недопущення викидання сміття, яке везуть зі Львова.

На цьому  пленарне засідання  шістнадцятої  позачергової сесії селищної ради  сьомого скликання  завершило свою  роботу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Прес-служба селищної ради.