Фото без описуCтаросинявська  громада стала фіналістом   для отримання допомоги зі створення ЦНАПу в рамках проекту  U-LEAD. Проект «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» здійснюється в рамках програми U-LEAD та фінансується Європейським Союзом та його державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, про що обговорювалося під час зустрічі керівництва ОТГ в Хмельницькому, оскільки  наша область стала лідером зі створення ЦНАПів за даним проектом.

Серед громад участь в ньому  беруть – Старосинявська, Славутська, Чемеровецька, Полонська, Меджибізька та Новоушицька  Об’єднані територіальні громади.

У рамках співпраці  наша громада отримає допомогу для покращення доступу населення до адміністративних послуг, фінансування передбачене на ремонт й обладнання Центрів адміністративних послуг, навчання фахівців та інформування населення про діяльність Центрів.  За словами керівника команди в Україні з реалізації проекту U-LEAD  компонент Марії Горностай буде введено інноваційну модель мобільного робочого місця, яка дозволить максимально наблизити адміністративні послуги навіть до віддалених населених пунктів.

Голова Старосинявської громади Віталій Едуардович Здебський  побував в Києві на нараді, оскільки за результатами проведеного конкурсу  Старосинявська ОТГ відібрана для участі в проекті U-LEAD Компонент 2, початкова фаза  – відкриття центру надання адміністративних послуг. Головою громади було підписано договір на співпрацю в цьому напрямку в лютому, а в березні підписано розпорядження селищного голови В.Здебського «Про створення робочої групи» №20/2017-р від 21.03.2017,  згідно якого робочій групі у складі: селищного голови В.Здебського, першого заступника голови А.Карпушина, начальника юридичного відділу апарату селищної ради І.Шевчука,  начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної  ради Т.Галузи, начальника відділу архітектури, містобудування виконкому селищної ради Л.Стегніцької , начальник відділу  комунального майна, житлово-комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради В.Мельника,  дано завдання робочій групи розпочати роботу та затвердити план заходів з утворення ЦНАПу .

Представники проекту  U-LEAD  зустрілися із головою громади В.Здебським, депутатами селищної ради Н.Гарник, О.Лучіцьким, В.Кондратюком, А.Лакустою та Ю.Гуриним, спеціалістами громади і відвідали базу  КП «Старосинявський районний Будинок  культури», намітили план заходів із реалізації даного проекту, обговорили  їх  на  нараді у селищній раді. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.