У залі засідань селищної ради проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участі 29 членів виконкому.

 

Розглянули питання:

1. Про схвалення проекту рішення «Про бюджет Старосинявської селищної ради на 2018 рік» Доповідала: Кузьмич Мирослава Михайлівна – начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради

У проекті рішення про бюджет-2018 враховано витрати на утримання усіх бюджетних структур, освітянської галузі – більше 71 млн. грн., що становить 60% коштів селищного бюджету; закладено витрати на енергоносії, враховано витрати на утримання бюджетних комунальних установ; передбачено фінансування програм розвитку підтримки воїнів-афганців – 16 тис. грн., програми освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2016 – 2018 роки - 850 тис. грн. та 100 тис. грн. закладено у резервний фонд. У зв’язку із реформами в сфері охорони здоров’я фінансування на Центр первинної медико-санітарної допомоги розраховано лише на І-ше півріччя.

Голова громади Віталій Здебський зосередив увагу членів виконкому на кошти 7 млн. 400 тис. грн., які надійшли від пайової участі ТОВ «ЕлеваторБудІнвест», котрі можна направити на депозитний рахунок у банку. Як інформувала начальник управління фінансів виконкому селищної ради Мирослава Кузьмич, що дані кошти можливо покласти на депозит після річного фінансового звіту.

Виступив начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук, що важливим кроком у 2018 році буде вимога якісної освіти в сільських школах, доведення перспективного плану отримання освіти сільською молоддю. У школах сіл Бабине, Місюрівка, Пилявка досить мала кількість учнів, немає належної учнівської конкуренції, відповідно недостатні умови отримання якісної освіти, вагома частка витрат селищного бюджету спрямована на освіту – зокрема заробітні плати та енергоносії, утримання приміщень. Враховуючи умови навчання, батьки та діти зможуть більш глибше зрозуміти цю ситуацію вже при здачі ЗНО-2018.

Виступив перший заступник селищного голови Карпушин Андрій Андрійович, який зупинився на проведенні ремонту доріг, які не є комунального значення селищної ради; з першого січня 2018 р. ці дороги передаються на баланс Хмельницької ОДА, і була вказівка проводити їх ремонт за кошти місцевих бюджетів. Враховуючи ситуацію, що у громаді безліч доріг та вулиць комунальної власності, що потребують ремонту в 2018р., то в даному випадку хоча б було спів фінансування з обласного бюджету на дороги обласного значення в розрахунку 50Х50 (кошти з обласного бюджету та селищного бюджету). Це було б справедливо і практично, тому не варто спекулювати на подібних питаннях.

Голова громади Віталій Здебський інформував про освоєння державної субвенції на будівництво та реконструкцію 10 водогонів у селах,на що використали майже 11 млн. грн., проведення освітлення в першу чергу в тих населених пунктах, де було співфінансування інвесторів (орендарів земельних паїв) – 32 км. змонтовано ліній у 2017 р. у Старій Синяві (мікрорайони Братки та Цукрозавод), у селах Паплинці, Мшанець, Адампіль, Пилявка та Чехи, де активно долучилися місцеві агрокомпанії, товариства; за таким методом і відбувався ямковий ремонт доріг та вулиць, на що селищна рада направляла співфінансування. У 2018 році планується охопити ті населенні пункти та об’єкти, на які ще не направлялися кошти селищного бюджету для вирішення подібних життєво важливих питань.

 

2. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради. Доповідав: Осадчук Дмитро В’ячеславович - головний спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради

Він зупинився на зрізу аварійних дерев, які знаходяться на території селищної ради, на це має буди рішення виконкому, ордер на зріз, оприбуткування деревини КП «Старосинявським комунгоспом» та відпуск її за призначенням.

3. Про внесення змін до персонального складу житлової комісії виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Хмельницької області . Інформував: Карпушин Андрій Андрійович - перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Внесено зміни до складу житлової комісії у зв’язку з зміною місця роботи одного із членів комісії.

4. Про визначення об’єктів та видів суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт. Інформувала: Гарник Наталія Іванівна – секретар селищної ради.

Члени виконкому прийняли рішення, що визначати об’єкти та види суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт буде КП «Старосинявський комунгосп», котрому чіткіше зорієнтуватися, де і що потрібно налагодити з питань благоустрою в населених пунктах; контроль та відповідальність з даного питання покладено на директора підприємства Ігоря Федорчука та в.о. старост.

У розділі «Різне» підбито підсумки роботи виконкому.

 

Прес-служба ОТГ.