Голова громади Віталій Едуардович Здебський практикує у своїй роботі тісну співпрацю із мешканцями сіл, тому на кожну зустріч із жителями запрошує різні служби Старосинявської селищної ради для роз’яснення ситуації реформування, яке нині на часі в Україні.  На думку голови громади, кожен мешканець має бути почутий, пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку будуть включені згідно протоколів сходів сіл і врахована буде думка більшості.

Схід села у с.Пасічна

Голова громади В.Здебський

 

 У с.Пасічна – найбільшому населеному пункті громади, відбувся перший схід села, який відкрила в.о. старости Галина Шеремета і закликала односельчан навести благоустрій на вулицях і пам’ятних місцях сіл;  виступив із промовою голова селищної ради В.Здебський та начальник управління фінансів селищної ради М.Кузьмич, котрі ознайомили присутніх із правилами Постанови КМУ щодо використання субвенції, яка передбачається на район. Субвенція спрямовується місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад, які утворилися відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”.

 Субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури об’єднаної територіальної громади та може спрямовуватися на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до            комунальної форми власності (у тому числі на виготовлення проектної та містобудівної документації), а саме:

підвищення якості адміністративних послуг: створення центрів надання адміністративних послуг, сучасних систем організації управління громадою - комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення;

будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт доріг, мостів, переходів комунальної форми власності, що поліпшують доступність жителів до об’єктів та установ, у яких надаються адміністративні, соціальні та інші послуги;

закупівлю транспортних засобів для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортних засобів спеціального призначення для комунальних підприємств, пожежної і спеціальної рятувальної техніки та пожежно-рятувального оснащення;

будівництво водогонів, систем водовідведення, нових полігонів твердих побутових відходів та рекультивацію територій сміттєзвалищ тощо.

Пасічнянці визначаються із приорітетами, але більшість наголошували на будівництві та ремонті доріг, чистці криниць, бо рівень вод значно впав у селі, та освітленні, покращенні умов медичного обслуговування та ін.

                                                   Схід села у с.Паплинці

Прес-служба  ОТГ.