Шановні учасники дорожнього руху!

З 08 серпня по 12 вересня на території держави проводиться місячник безпеки дорожнього руху.


    
Звернутися до Вас нас змусила ситуація, що склалася на автошляхах області, адже на дорогах області щодоби у дорожньо-транспортних пригодах гинуть та травмуються люди.

В аваріях, які стаються на дорогах області, кожні три доби гине людина. Більше двох третин загиблих та постраждалих – це молоді люди віком від 25 до 45 років. Гинуть і калічаться якраз ті, хто належить до найактивнішої, найпрацездатнішої частини населення.

Ви один із 10-мільйонної армії українських автомобілістів, яка одночасно є творцем і жертвою існуючого безладу на дорогах. І треба пам’ятати, що причиною більшості аварій на автошляхах є перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції, виїзди на смугу зустрічного руху. Більшість з них – це свідоме порушення водіями і пішоходами Правил дорожнього руху. Останніми роками в суспільстві спостерігається фактичне ігнорування учасниками дорожнього руху чинного законодавства, що є результатом низької поведінки на дорогах, безвідповідальності і правового нігілізму.

Стан аварійності і дисципліни учасників дорожнього руху в значній мірі залежить від загальної культури, що домінує на вулично-шляховій мережі. І саме тому ми закликаємо Вас усвідомити те, що безпека на автошляхах залежить від поведінки та дорожньої культури кожного окремого учасника руху. Тільки спільними зусиллями ми зможемо навести лад на дорогах, зробити їх безпечними та комфортними.

 Старосинявське  відділення поліції Летичівського  відділу  ГУНП.