Понад 400 підписів мешканців сіл Йосипівка, Іванковець та Паплинець надійшло до селищного голови В.Здебського під час сесії з проханням першочергово (!!!) вирішити питання з добудовою водогонів в цих населених пунктах, розвитку інфраструктури, а потім будуть вибори і час покаже… Вибори - не на часі.

Прискорити виборчий процес старост – маніпулювання людьми, як наслідок – непереборне бажання окремих представників «масових заколотів» посісти крісло селищного голови, в яке намагався сісти двічі політичний діяч Ю.Кравчук, проте виборці двічі не виявили йому своєї довіри… Як і засудили результати його діяльності, коли він перебував на посаді заступника селищного голови.

МІФИ, які придумали представники місцевої ВО «Свобода» : «…Три роки Віталій Здебський водить за ніс мешканців громади, депутатів і самих реформаторів з уряду щодо формування старостинських округів.»

Це уже є поширення наклепу та відіграння на життєвих ситуаціях простих людей сіл Іванківці, Уласово-Русанівка, Йосипівка, Теліженці. Оскільки проект рішення з цього питання давно розроблено депутатами селищної ради, винесено на обговорення, уже п’ять разів всупереч Регламенту та закону ставилося на голосування, переголосування, проте більшість депутатів, основуючись на більшості пропозицій мешканців сіл, не підтримують такої політики і в першу чергу бачать вирішення питань соціально-економічного розвитку громади, а не політичного. Мешканці цих сіл можуть обслуговуватися працівниками селищної ради, ЦНАПом, в.о. старостою найближчих населених пунктів (питання заповітів, спадщини), окрім того на території громади працює два нотаріуси. Це дозволяє закон і територіальна віддаленість від центру – не більше 8 км.

Проте, місцеві політики, захищаючи, насамперед, власні вузькі інтереси, маніпулюючи життєвими ситуаціями окремих людей, запросили до сесійного залу людей, котрі віддали в оренду земельні паї агроформуванням, котрі там працюють і, врешті, зацікавлених у вирішенні особистих питань.

Ще не було оголошено вибори, не обговорено з усіма людьми найактуальніше питання, не спитавши у більшості мешканців думки, представники «заколоту», вже пообіцяли конкретній людині робоче місце, не обговоривши з людьми її можливості та профпридатність на посаду старости, з нав’язуванням людям своєї заполітизованої думки! Внаслідок чого по селу «запустили» пустий лист, щоби люди підписалися, але не зрозуміло під чим… Було таким чином зібрано 84 підписи за підтримку старости. Але, коли мешканці села зрозуміли, що їх обдурили, (бо ж на сході села в березні 2018 року говорилося про першочерговість добудови водогону!), на сесію направили листа із понад 150 підписами, в якому просили першочергово вирішити проблему з добудовою водогонів у селі, а з виборами зачекати, бо це є питання політичного змісту. А водопостачання стоїть на життєво-важливому рівні.

2. Кинуті слова представниками масових зібрань, що « … для Іванківців, Теліжинців, Уласово-Русанівки і Йосипівки необхідно обрати старост. Мешканці цих сіл позбавлені можливостей допомоги в оформленні субсидій» - Повне дизінформування населення політичного змісту: оскільки, на виконкомі селищної ради прийнято рішення «Про уповноважених осіб по прийманню документів для призначення субсидій та допомог», де більше 50 осіб уповноважених закріплено за жителями населених пунктів громади, в тому числі й Іванковець, Теліженець, Уласово-Русанівки та Йосипівки. Знову – відверта брехня від ВО «Свобода».

То скажіть, будь ласка, організатори «масового заколоту» на сесії, проти кого ви виставили «цілу армію» чужих привезених людей, коротко стрижених молодиків у татуюванні, нахабних міцних юнаків, які не знають самі, чого сюди приїхали, та «залежних» від підприємців осіб? Це проти простих жителів громади, які прийшли на сесію сказати, що критична ситуація в селах із водопостачанням і це питання повинно бути вирішене першочергово?!

Ви стверджуєте, що більшість депутатів немає своєї думки? Чергова дезінформація з метою принизити колег. Якраз більшість депутатів мудро та конструктивно працюють на розвиток громади і про це звітують під час зборів громадян в селах свого округу. Тільки з початком 2018 року відбулося зборів громадян у 12 населених пунктах, в яких взяли участь і депутати, і члени виконкому, і селищний голова. Звідти й місцева ініціатива жителів, до якої прислухається більшість депутатів.

Повна версія відео: (https://youtu.be/IRSNDjEByAY)

Телеканал «Ексклюзив» передав частину того,

що відбувалося на сесії селищної ради.