У селищній раді працювали постійні депутатські комісії, засідання яких провели голова освітянської комісії Галина Симчишина та заступник голови комісії з питань регламенту Володимир Кондратюк. Детально обговорено усі питання порядку денного 34-ої чергової сесії і надано пропозицію винести їх на розгляд.

Фото без опису

Депутати розглянули ставки податків, обговорили різні пропозиції, внесли в порядок денний сесії питання «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Старосинявської селищної ради», про що інформувала Олена Шекхар, начальник відділу доходів управління фінансів виконавчого комітету селищної ради. Розглянули питання «Про розмір ставок орендної плати за землю на території Старосинявської селищної ради», депутат Віталій Дроздовський запропонував встановити для земель сільськогосподарського призначення – 8%, для земель промисловості – 6% залишити, вніс пропозицію встановити для земель комерційного призначення хоча би 3% сплати податку.

У питанні «Про внесення змін до рішення Старосинявської селищної ради № 02/2017 від 13липня 2017 року «Про встановлення плати за землю на території Старосинявської селищної ради» була пропозиція: ПАТ «Хмельницькрибгосп» просили 1% сплати за землю, 664 тис. 500 грн. за рік за 1047 га водного плеса, 276 тис. грн. за 6 місяців, а зараз є 3%.

Депутати, які працювали в постійних комісіях, Віталій Дроздовський та Валентин Дроздовський запропонували залишити 3%, так, як було раніше.

У питанні «Про затвердження Порядку використання коштів селищного бюджетудля надання допомоги на виконання Програми діяльності громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» на 2016-2019 роки. внесли зміни: якщо використання коштів до 3000 грн., то їх дає комісія, після 3 тис. грн. - виноситься на сесію, максимальний розмір допомоги не повинен перевищувати 10 тис. грн.

Фото без опису

Депутати розглянули на комісіях Програму профілактики та боротьби зі сказом на території Старосиняваської селищної ради на 2018 -2019 роки, про що інформував Петро Постернак, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради; відмітив, що ініціатором програми не може бути ветмедицина, дану програму мала б профінансувати держава, за пропозицією голови комісії Лакусти А.М. дану програму було розроблено відділом економічного розвитку, держава має фінансувати витрати на вакцину, ми їх передбачаємо, але якщо не буде випадків хвороби, не буде потреби фінансувати, то їх не буде використано. 320 тис. грн. потрібно, 135 тис. грн. зробимо фінансовий запит в фінансове управління на щеплення для тварин.

Виступив Олександр Пузирук - начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради – із пропозицією закласти 172 800 грн. на оздоровлення дітей, 90 дітей на оздоровлення, діти учасників бойових дій АТО, пільгові категорії.

Актуальне питання «Про затвердження Програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Старосиняваської селищної ради на 2018 -2020 роки.» депутати обговорили на комісії, про що інформував Петро Постернак, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради; повідомив, що у липні 2018 р. вводяться нові стандарти прийняття молока від населення, тому дану програму на підтримку кооперативів та малих сімейних ферм, йде часткове відшкодування витрат на холодильні установки, її треба придбати, скластися, або знайти фермера, щоби закупив це обладнання, а селищна рада частково відшкодовує за нього. Якщо ФОП тримає 5 корів, сплочує податки та збори, то йому йде компенсація. Передбачено невеликі кошти на окультурення пасовищ – 289 тис. грн. передбачається.

Депутати зупинилися на питанні «Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Старосинявської селищної ради Хмельницької області на 2017-2018 роки» - основне завдання селищної ради посприяти в ремонті ділянок доріг «Стара Синява –Дубова», на що з державного бюджету передбачається 4 млн. 861 тис. грн., і з селищного бюджету - один млн. 252 тис. грн.; на дорогу «Стара Синява –Травневе» із селищного 400 тис. грн., з інших джерел фінансування - 800 тис. грн. Такі були пропозиції.

Усі питання погоджено постійними депутатськими комісіями і запропоновано винести на розгляд наступного пленарного засідання 34-ої чергової сесії.

 

Прес-служба ОТГ.