У селищній раді відбулася нарада за участю в.о. старост та працівників відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради з приводу ведення обліку фізичних осіб-власників тварин для отримання дотації за молодняк .

Участь в нараді взяли: секретар селищної ради Гарник Н.І., керуючий справами апарату селищної ради Бондарчук О.О., заступник начальника Красилівської ОДПІ – начальник Старосинявського відділення Вікарська Н.М., депутат селищної ради, начальник управління АПР РДА Лакуста А.М., начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради Постернак П.І.

Керуючий справами апарату селищної ради Бондарчук О.О. ознайомила із розпорядженням селищного голови щодо призначення відповідальних осіб з ведення обліку фізичних осіб – власників тварин для отримання дотації за молодняк. Згідно розпорядження уповноважено в.о. старост вести облік фізичних осіб – власників тварин для отримання дотації за молодняк в кожному населеному пункті громади, журнал обліку та відповідні копії документів подати у відділ економічного розвитку, торгівлі та інвестицій, апарату селищної ради провести організаційно-розяснювальну роботу.

Начальник управління АПР РДА Лакуста А.М. детально розповів про реєстрацію фізичних осіб, які є власниками ВРХ, що відповідно до пункту 9 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107, фізичним особам надається дотація на безповоротній основі за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

  • за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців — 300 грн за голову;
  • за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців — 700 грн за голову;
  • за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців — 1 500 грн за голову.

У загальному підсумку, дотація за молодняк дорівнюватиме 2 500 грн із розрахунку на одну голову молодняка.

Для отримання дотації фізичним особам потрібно подати у Старосинявську селищну раду  та до в.о. старост сіл копії таких документів:

  • паспорт великої рогатої худоби, виданий у встановленому порядку. У випадку утримання 10 і більше голів молодняка — виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • паспорт громадянина України;
  • реквізити відкритого рахунку в банку;
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті).

Зазначені документи приймаються упродовж бюджетного року до 1 травня; до 1 вересня; до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб — власників тварин, форму якого встановлює Мінагрополітики.

При формуванні запиту до Єдиного державного реєстру тварин , окремо по кожному власнику тварини потрібно вказати:

  • населений пункт, вулицю і номер будинку;
  • ПІБ фізичної особи –власника тварини;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта;
  • адресу місцезнаходження господарства.
  • Тварини з паспортами мають бути занесені до по господарського обліку
  • Підпис власника в журналі реєстрації

Виступила секретар селищної ради Гарник Н.І., яка наголосила, що підставою для внесення до журналу обліку фізичних осіб - власників тварин є підтвердження наявності у господарстві заявленого фізичною особою поголів’я молодняка, зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб — власників тварин, форму якого встановлює Мінагрополітики. За запитом органу місцевого самоврядування Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин у триденний строк надає інформацію про кількість ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку поголів’я молодняка станом на відповідну дату поточного року у розрізі фізичних осіб-власників тварин.

Бюджетні дотації надаватимуться лише на тих тварин, які ідентифіковані та зареєстровані у встановленому порядку!

Заступник начальника Красилівської ОДПІ – начальник Старосинявського відділення Вікарська Н.М. зупинилася на процесі організації та збору податку за користування землею, легалізації робочих місць, сплати податків за надання сільськогосподарських послуг населенню. Ці питання детально обговорені із в.о. старост.

 

Прес-служба ОТГ.