Фото без описуУ селі Пилявка відбулися загальні збори громадян, участь в яких взяли: голова громади Віталій Здебський, депутат селищної ради, начальник управління АПК РДА Андрій Лакуста, заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба, в.о. старости сіл Пилявка, Карпівці Віра Котик, представник ТОВ «Енселко агро» Вадим Муравський та жителі сіл, представники Старокостянтинівського молокозаводу.

Мешканці спільно із селищним головою та присутніми обговорили питання розвитку та життєдіяльності населених пунктів. Так, за 2017 рік від діяльності платників податків на території сіл Пилявка, Карпівці надійшло податків: від ТОВ «Енселко агро», СФГ «Повха», ТОВ «Ресіліент СТАРА СИНЯВА» підприємців, юридичних осіб ТОВ «Сатурн Агроком», фізичних осіб всього на загальну суму один мільйон 326,5 тис. грн.

Селищний голова Віталій Здебський проаналізував діяльність закладів соціальної сфери у селі: за 2017 рік на забезпечення діяльності Пилявківського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.» витрачено один млн. 454,8 тис. грн., ФП с.Пилявка – 88,1 тис. грн., Клуб с.Пилявки - 31 тис. грн., бібліотека с.Пилявки – 29 тис. грн. У 2017 році зроблено реконструкцію водопроводу у с.Пилявка, на що витрачено 237,5 тис. грн., побудовано 4 487 м водопроводу. Згідно Програми впровадження на території Старосинявської селищної ради участі 3 фази Проекту Європейського союзу (ЄС) та Програми розвитку Організації Обєднаних Націй (ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на 2017-2018 роки на освітлення у с.Пилявка витрачено з місцевого бюджету 121 тис. грн. та 116,9 тис. грн. і 12,8 тис. грн. кошти спонсорів та сільської громади. Побудовано 6820 ліній електропередач.

Загальна сума цих витрат склала більше двох мільйонів гривень (державної субвенції та коштів із селищного бюджету). Як бачимо з фінансово-економічного аналізу, сума витрат перевищує суму коштів, які сплатили усі платники податків із сіл Пилявка та Карпівці до селищного бюджету.

Депутат селищної ради, начальник управління АПК Андрій Лакуста детально зупинився на процесі створення молочних кооперативів, що було активно обговорено жителями села. Депутат селищної ради Андрій Лакуста роз’яснив питання державної підтримки сільського господарства України на 2018 рік та про введення нових національних стандартів, які вступають в дію із 01.07.2018р. ДСТУ «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Наголосив на утриманні молодняка ВРХ, який народжений та утримується у господарстві фізичної особи до 13 місячного віку. Повідомив, що сума у 2500 грн./гол. буде розділена у 3 етапи: на 01.05.18. 300грн.; 01.09.18. 700грн.; 01.12.18.1500грн. Пакет документів будуть здавати у селищну раду для формування реєстру. Також розповів, що доцільність створення у селі сімейних ферм, які мають 5 і більше корів, та молочного сільськогосподарського кооперативу, як вимогу часу, адже через державну програму можна отримати компенсацію 70% обладнання в т.ч. ПДВ.

Заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба розповіла про процес створення та оформлення громадських пасовищ, зупинилася на належному оформленні земельних ділянок, приватизації присадибних земельних ділянок.

Про соціальне партнерство ТОВ «Енселко-Агро» та надану допомогу жителям даних сіл інформував менеджер Вадим Муравський, розповів в тому числі і про участь агроформування в ямковому ремонті доріг с.Пилявки та плани щодо подальшої співпраці.

Фото без опису

 


 

Прес-служба ОТГ.