Звернення

Шановна громадо, керівники установ та комунальних організацій, мешканці громади!

Звертаюся до вас із проханням активно взяти участь в проведенні щорічного місячника благоустрою та Дня довкілля. Провести заходи по упорядкуванню та прибиранню прилеглих територій, присадибних ділянок, розчистці дерев. Незважаючи на складний теперішній час, коли ми змушені переживати жорсткий режим економії, період реформ та політичної нестабільності, життя все ж таки продовжується, і нам з вами жити в однім домі, котрий називаємо Старосинявщиною. Тож давайте разом наведемо лад та благоустрій на свої територіях, готуючись до світлого свята – Пасхи.

  Підприємства, установи, організації, незалежно від відомчої належності, громадяни, що мають  будинки на правах приватної власності, юридичні і фізичні особи зобов’язані вчасно виконувати прибирання прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок (очищення від сміття та бруду, будівельного матеріалу, побілка дерев, прибирання гілля та ін.), дотримуватися чистоти і підтримувати порядок на всій території містечка, утримувати в чистоті і порядку багатоквартирні житлові будинки й інші об’єкти соціального призначення, за що несуть відповідальність відповідно до законодавства, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». На території селища, у центрах сіл не допускається складування побутового і будівельного сміття, побутових відходів, тари, складування дров, опалого листя в невстановлених для цього місцях, у разі порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів передбачається відповідальність – накладення штрафів на громадян від 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 340-1360 грн., та на посадових осіб, громадян суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 850-1700 грн. згідно ст.152 цього Кодексу.

 Старосинявська селищна рада звертається до керівників підприємств, установ, громадських організацій, громадян з проханням долучитись до місячника благоустрою та навести лад на  своїх територіях, посадити дерева та квіти.

 Щоби змінити світ на краще, кожен повинен розпочати зміни із себе, свого світогляду та вчинків.

   

          Голова  селищної  ради                                          Віталій Здебський