Щороку ця дата є особливою для кожного жителя Старосинявської громади: період, коли буяє весна, розквітають дерева і квіти, коли мир на Землі… І цього року  День  памяті і примирення, Перемоги над  фашизмом у Другій Світовій війні був сонячним і теплим, святом зі сльозами на очах.  Ветерани, їх діти та онуки, ті, хто сьогодні боронить мир на рідній землі, учасники Афганської війни та АТО,  тисячі мешканців Старосинявщини у День перемоги над нацизмом прийшли до меморіалів міст та сіл району, щоби вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні. 

Фото без описуНа площі біля Меморіалу Слави відбувся Мітинг – реквієм, організований  Старосинявською селищною радою та  структурними підрозділами ради. З квітами зустрічали учасників бойових дій та ветеранів учні, найбільше уваги та квітів – ветеранам Великої Вітчизняної – це їх свято, це їх Перемога.

  Кожен вітав присутніх зі святом, священики, які працюють із людьми на території громади відслужили поминальну панахиду за убієнними.

  Голова Старосинявської об’єднаної територіальної громади Віталій Едуардович Здебський звернувся до громади:

 

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, шановні старосинявці!

  Від імені  депутатського корпусу  об’єднаної територіальної громади  та особисто від себе  прийміть щирі вітання з нагоди  Дня примирення та 71-шої   річниці  Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні!

9 травня  1945 року - ця Перемога була  здобута ціною неймовірних зусиль і величезних жертв. Великих втрат, величезного горя і страждань зазнав у цій війні Український народ.

Мільйони людей поклали своє життя під час тяжких оборонних та наступальних військових операцій і партизанських рейдів, у підпільній боротьбі, в окупації та концтаборах.

Понад 9 мільйонів вихідців з України стали до бою з ворогом. За перемогу над фашизмом Український народ заплатив неймовірно високу ціну - мільйони загиблих, поранених та ненароджених, загиблих у концтаборах, гетто, в'язницях та на каторжних роботах на чужині.

 Кордони України були непорушними 71 рік, поки до України  знову не повернулася війна. Але цього разу вона прийшла не із Заходу, а зі Сходу.

Уперше за 71 рік  українці знову зі зброєю стали на захист своєї Батьківщини, її незалежності та територіальної цілісності.

 У світлій пам’яті  і наші воїни АТО, які відійшли у вічність – Олександр Романенко, Вадим Шалатовський, Олексій Герега.

Нині зібралися часники бойових дій трьох війн – Великої Вітчизняної, Афганської та війни на Сході – усі  ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих у Другій світовій війні, віддаємо шану її ветеранам, які сьогодні серед нас, розуміємо, без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні майбутнього України.
  Дозвольте сьогодні ще раз низько вклонитись усім мужнім воїнам, котрі віддали  життя за рідну землю, за мир і справедливість, і всім, хто пережив страхіття  вогняних  воєнних  років!

Хочу щиро висловити Вам свою глибоку повагу та вдячність, і побажати довгих  років  щасливого, мирного й достойного життя!

Фото без опису  Удари метронома стали символами спогадів про тих, хто не повернувся з війни. У кожного в серці надія на мир та вдячність за перемогу, бо кожна родина прагне жити в любові і мирі

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису