15 травня 2017 р. Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України провів «круглий стіл» на тему: «Шляхи удосконалення районного рівня адміністративно-територіального устрою України в сучасних умовах проведення реформи децентралізації влади». Участь в засіданні взяли: голова Старосинявської ОТГ Віталій Здебський, голова РДА Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук.

На сьогодні відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» відбувається активний процес формування спроможних територіальних громад. В окремих випадках результатом об’єднання стало утворення однієї територіальної громади, межі якої повністю співпадають з межами відповідного району, а відтак відбувається дублювання повноважень органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та районних рад, районних державних адміністрацій. Враховуючи зазначене, в рамках « круглого столу» відбулося розширене обговорення питання щодо доцільності функціонування таких районів, як окремих адміністративно-територіальних одиниць, яким є і Старосинявський район.

У заході взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експертного і наукового середовища.

«Круглий стіл»  проходив за сприяння та підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID «РАДA: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

До слова було запрошено представників від районних державних адміністрацій та районних рад, голів об’єднаних територіальних громад.

* Голова Старосинявської громади Віталій Здебський виступив на засіданні;

* Підсумки підбив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  В’ячеслав Негода. (Повне відео для перегляду).

 

Прес-служба ОТГ.