Фото без описуСтаросинявська громада наразі працює над мікропроектом з вуличного освітлення в с.Пилявка: "Реконструкція вуличного освітлення в с.Пилявка Старосинявського району Хмельницької області".

Орієновний загальний бюджет проекту - 250 тис.грн.. Внески кожної із сторін:

1. Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвіток орієнтований на громаду" - 136 тис.грн.,

2. Громадської організації с.Пилявка - 12500 грн., котрий були надані громаді сіла як допомога народного депутата України Віктора Бондаря на налагодження благоустрою населенного пункта - зокрема на освітлення,

3. Внесок з бюджету 101500 грн.

Селищний голова Віталій Здебський побував із робочим візитом у даному населеному пункті, де за участі  в.о. старости Віри Котик  та директора Старосинявського РЕМ Олега Черниша обговорили питання реалізації мікропроекту та шляхи його втілення за співфінансуванням проекту «ЄС/ПРООН», координатором якого в області є Вячеслав Третяк,  в районі – Василь Франчук.

Поставлено основні завдання: до 23 та 27 лютого підписати та зареєструвати  в казначействі Договір на виготовлення проектно-кошторисної документації і надати її для реалізації проекту ЄС/ПРООН, до 28 лютого на рахунку громадської організації має бути не менше 7 тис. грн., бажано 5% внеску – тобто 12 тис. грн.  У цій ситуації  громаду підтримав перший помічник народного депутата України Віктора Бондаря - Віталій Іваневич, за допомогою якого на рахунок перечислено кошти на підтримку проекту для проведення робіт із благоустрою в с.Пилявка.

До 8 березня 2017 року  цей мікропроект громада має подати на затвердження  до центрального офісу в м.Київ. 

До кінця березня 2017 року на найближчій сесії селищної ради потрібно виділити бюджетне співфінансування для реалізації мікропроекту  з вуличного освітлення  в с.Пилявка, щоб з квітня можна було заключати підряду, мікропроект має бути реалізований до кінця червня 2017 року.

Частка співфінансування від Євросоюзу – більше 100 тис. грн.

Враховуючи  ситуацію та поставлені завдання, голова громади Віталій Здебський перед сесією селищної ради скликав виконавчий комітет, де було обговорено це питання, а також заслухано звіт про виконання селищного бюджету  за 2016 рік.

На даний період Старосинявська ОТГ приступає до реалізації наступних нових проектів на розвиток  населених пунктів громади.

Фото без описуФото без опису


Прес-служба ОТГ.