28 березня в районному будинку культури відбулось урочисте засідання пленуму Старосинявської  районної ради організації ветеранів України, приурочене 30-тій річниці створення в районі організації ветеранів війни та праці. В пленумі взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Ліщишина, завідувач організаційним відділом районної ради Валентина Мельничук.

Відкрив пленум голова районної ради організації ветеранів України Димніч Василь Юхимович, який  прозвітував про роботу організації, зупинився на проблемах сьогодення, на теперішній ситуації в країні та в районі зокрема. Серед ветеранів відбулось активне обговорення. Учасники пленуму виступили зі своїми пропозиціями.

Світлана Віталіївна привітала усіх присутніх з ювілеєм ветеранської організації, у своєму виступі вона  відмітила:

«Будучи членами організації ветеранів війни та праці, ви маєте  можливість долучитись до державотворчих процесів, вирішувати спільно наболілі проблеми сьогодення. А саме головне, і це дуже важливо, – відчути, що ви потрібні іншим людям. Голова вашої ветеранської організації Димніч Василь Юхимович  у своєму виступі детально розповів про зроблене. Хочу сказати, що з боку селищної ради ваша організація має повну підтримку. Так, в Старосинявській селищній раді діє програма  «Турбота», в якій передбачено надання одноразової грошової допомоги ветеранам війни та праці на лікування. Передбачено одноразову виплату ветеранам війни, яким виповнилось 90 років. В 2016 році виділено субвенцію районному бюджету на відшкодування пільг на проїзд ветеранам та придбання санаторно-курортних путівок на лікування.

Звичайно, на все коштів не вистачає, але по можливості, ми оперативно реагуємо на звернення кожного, прагнемо допомогти всім  у вирішені проблемних питань.

На завершення хочу усім присутнім побажати  міцного здоров’я, людського щастя, довголіття. Нехай життя приносить Вам лише радість. Щире спасибі вам за ратні та  трудові подвиги».