Фото без описуУ районному будинку культури відбулась прем’єра театрально-кінематографічної вистави «Крути. В мої сни прийшла війна…», яка доповнила заходи присвячені Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Захід відвідали заступник селищного голови Світлана Лакуста, голова районної державної адміністрації Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Гурин, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Ліщишина, керівник апарату районної державної адміністрації Ольга Балла, працівники районної державної адміністрації та селищної ради, депутати районної та селищної рад, вчителі та учнівська молодь району, мешканці громади.

Події, котрі відбуваються у 1918 році зображено як фільм, сьогодення відображається у формі класичної театральної постановки. Автори проекту прагнули показати, що спонукало хлопців стати на захист своєї рідної землі – України, плекаючи надію на здобуття її незалежності. Як розповідає голова Старосинявської РО ВУТ «Просвіта» Любов Сердунич, в основу фільму лягла життєва історія подолянина, нашого земляка Миколи Бублика, який був серед тих, хто брав участь у бою під Крутами. Народився він у Меджибожі 1900-го року, у родині лікаря та вчительки. Микола поїхав вчитися до Київського військового ліцею. Саме звідти, разом із товаришами, і пішов боронити Україну.

Завдяки членам творчого колективу під керівництвом режисера-постановника, актора та сценариста – Володимира Веляника, старосинявці отримали не лише емоції та враження, а по-новому відкрили сторінку історії тих років.

Цьогоріч – спливає 5-та річниця Революції Гідності, у листопаді-грудні 2013 року події Революції Гідності торкнулися безпосередньо Старосиняавської громади.

Ми про це повинні завжди пам’ятати, так як і повинні пам’ятати тих, героїв Старосинявщини, хто віддав своє життя боронячи рубежі на Сході України: Романенка Олександра Трохимовича, Герегу Олексія Віталійовича, Сологуба Романа Михайловича та Шалатовського Вадима Володимировича. 

 

За матеріалами соцмереж( ФБ).