Перші грудневі дні ознаменувалися святковою датою для села Буглаї.

У День Введення Божої Матері в Храм Божий громада села святкувала храмове свято. Теплими вітаннями відкрили захід артисти районного Будинку культури та учасники художньої самодіяльності Буглаївського сільського клубу: «Бережімо ж славні традиції, звичаї, та свята вашого села, примножуймо здобутки його на радість дітям та онукам вашим, бережімо ж ваше село – не цураймося його свят та буднів, бо село це криниця вашого родоводу, це ваша велика родина.» У приміщенні сільського клубу завклубом організовано виставку народно-ужиткових речей, вишиванок, речей побуту.

Фото без опису

 

З вітальним словом до жителів села звернулися:

  • благочинний Старосинявського району УПЦ КП Олег Макаровський,
  • в.о. старостти сіл Сьомаки, Буглаї, Дашківці та с. Хутора Дашківський Микола Попсуй,
  • голова РДА Ігор Русий,
  • начальник ЦЦР, голова Старосинявської районної партійної організації «ВІДРОДЖЕННЯ» Валерій Антонишин,
  • депутат селищної ради Катерина Гурина,

котрі у своїх виступах побажали мешканцям с.Буглаї міцного здоров’я, миру, злагоди та достатку в їхніх домівках.

Велику шану та повагу ведучі висловили від виступаючих жителям села: ветерану Великої Вітчизняної війни Франчуку Андрію Лук’яновичу та вдові Франчук Варварі Григорівні, учасникам АТО села - Ніколайчуку Анатолію Миколайовичу та Медведчуку Артему Вікторовичу, який на даний час проходить службу на Сході України.

Щирі вітання, вірші та пісні звучали від молодого покоління: Алли Гоцуляк, Іванни Федькової, та від артистів РБК, Буглаївського клубу.

Вітали подружжя, яке проживає більше 50 ти років разом у злагоді, у мирі, любові і взаєморозумінні - Чукані Микола Якимович та Наталя Гаврилівна; адресували вітання сім’ям, які мають троє і більше дітей: сім’я Кириченко Марії Василівни, Мазур Антоніни Никифорівни, Войтенко Параски Володимирівни, Миколайчук Варвари Іллінічни, Мацієвської Наталії. Висловили подяку за життєву мудрість найстарішим жителям села: Семенюк Явдокії Іванівні,Семенюк Ксенії Трохимівні, Семенюк Василю Климовичу, Кириченко Антоніні.

Захід завершився побажаннями мру, добра та виконанням пісні «Многая літа!». Лунали теплі слова: « Щоб ваше село розросталось і квітло, завжди щоб дзвеніла тут пісня крилата, гули новосілля, весілля, родини і радості щастя було в вас багато…»

Фото без опису

 

 

Прес-служба відділу культури.