ВАЖЛИВО

Аудитори Хмельниччини за 2022 рік забезпечили відшкодування 25,7 млн грн втрат фінансових і матеріальних ресурсів

За результатами проведення 481 заходу державного фінансового контролю впродовж січня – грудня поточного року Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області під час моніторингу закупівель встановлено порушень законодавства у сфері закупівель на суму понад 5,7 млрд грн, проведеними ревізіями та перевірками закупівель задокументовано втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 149 млн грн, з них незаконних витрат майже 111 млн грн. Правоохоронним органам передано матеріали 33 контрольних заходів, за якими розпочато 19 досудових розслідувань, а також вручено 8 особам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Ініційовано пред’явлення 13 позовів перед органами прокуратури та об’єктами контролю.

Від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці! Сьогодні відбулося перше в цьому році звільнення наших воїнів із російського полону. 50 українців повернулися додому. 33 офіцери, 17 – це рядові й сержанти. Серед них – захисники Київщини, Донеччини, Маріуполя, півдня країни. Бійці армії, Нацгвардії, тероборони, ВМС, прикордонники.

ФОТО

Гамалій закликав мешканців Хмельниччини у вихідні бути пильними та духовно терпимими

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій звернувся через соцмережі до мешканців краю бути пильними упродовж найближчих вихідних до сигналів повітряної тривоги, а також з повагою ставитися до тих, хто відзначає Різдво Христове 7 січня.

ФОТО ТА ВІДЕО

"Оберіг" дарує пісню

Фольклорний ансамбль "Оберіг" створений при Старосинявському центральному будинку культури "Ритм" з метою відродження та збереження української народної пісні, народних звичаїв та обрядів. У колективі глибоко шанують і люблять народні пісні - невичерпне джерело творчості, які виконуються із супроводом і акапельно. Саме завдяки духовній єдності, ансамбль приваблює життєрадісністю, повагою до традицій народного співу. Колектив "ОБЕРІГ" приймає активну участь у заходах будинку культури, громади. Люблять українські пісні в їхньому виконанні і дорослі, і діти. Це є своєрідна скарбничка української народної творчості. "Оберіг" дарує вам  мелодійні пісні.

ВАЖЛИВО

Релокація працівників: підтримка кадрами ЦНАП у громадах, що постраждали від воєнних дій

Після відсунення лінії фронту громади стикаються із новими викликами і мають чимало завдань для відновлення надання послуг мешканцям. Зокрема, один з викликів – нестача спеціалістів для надання адміністративних послуг у ЦНАП. У партнерстві з Мінцифри шведсько-український Проєкт PROSTO прагне підтримати такі громади та поєднати фахівців з постраждалими ЦНАП, які потребують працівників.

ФОТО

Ще одна посилка нашим захисникам

Сьогодні Старосинявська громада відправила чергову допомогу захисникам на фронт. Дякуємо усім небайдужим родинам, які активно беруть участь у допомозі військовим України. Незважаючи на важкий час, що нині доводиться переживати українцям, мешканці нашої громади єднаються для допомоги. Час показує – в єдності ми сила!

ФОТО

Відбулося засідання виконкому

Сьогодні у селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови Олександр Попик. Участь в роботі  взяли  28  членів виконкому. Обговорено та прийнято рішення з наступних питань:

ФОТО

Святкові подарунки для дітей від аграріїв

Завдяки співпраці керівництва ТОВ «Енселко-Агро» (менеджера компанії Вадима Муравського) із селищною радою перед новорічно-різдвяними святами надано соціальну допомогу, адресовану найменшим жителям громади.