Фото без описуНачальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій звернувся через соцмережі до мешканців краю бути пильними упродовж найближчих вихідних до сигналів повітряної тривоги, а також з повагою ставитися до тих, хто відзначає Різдво Христове 7 січня.

“Найближчими святковими днями ворог знову може завдати масованого удару. Так вже повелося, що рашисти завжди хочуть зіпсувати нам свята. Тому бережіть себе і не нехтуйте сигналами тривоги. Користуйтеся укриттями!”, – закликав Гамалій.

Він також звернув увагу на необхідність додержання чинного законодавства, “збереження відносин взаємної релігійної і світоглядної терпимості й поваги між вірянами різних віросповідань та їх релігійними організаціями”.

Фото без опису

Додамо, що 5 січня президент РФ Путін оголосив про доручення міністру оборони Шойгу запровадити “режим припинення вогню” на час святкування Різдва. Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи цю заяву, наголосив, що “тимчасове перемир’я” може початися тоді, коли російський агресор покине територію України. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не буде вести жодних перемовин щодо так званого різдвяного припинення вогню.

Президент Володимир Зеленський у вчорашньому вечірньому відеозверненні сказав, що країна-агресор використовує “різдвяне перемир’я” для того, щоби хоч ненадовго зупинити просування Збройних Сил України на сході.

“Зараз вони хочуть використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування наших хлопців на Донбасі і підігнати ближче до наших позицій техніку, боєприпаси і мобілізованих. Що це дасть? Тільки чергове збільшення рахунку втрат. Усі у світі знають, як Кремль використовує перепочинок на війні, щоб продовжити війну з новою силою”, – заявив Зеленський.

Фото без опису