Фото без описуУ селі Іванківці відбулися збори жителів, організовані селищною радою. Обговорено питання будівництва водогонів та очищення артезіанських свердловин на двох об’єктах у с.Іванківці, співпраця з орендарями земельних ділянок, функції старости населеного пункту.

У зборах громадян взяло участь більше 30 жителів села, селищний голова В.Здебський, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради С.Лакуста, керуючий справами апарату селищної ради О.Бондарчук, заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комитету селищної ради Н.Дзюба, начальник організаційно-кадрового відділу апарату селищної ради Л.Яцишина, орендарі землі – керівник місцевого агроформування О.Миколаєць, представники ТОВ «Енселко агро» - В.Муравський та А.Калинюк.

Виступив селищний голова Віталій Здебський, який поінформував про надходження до селищного бюджету від тих організацій та товариств, які працюють у селі Іванківці. Так, за 2017 р. надійшло земельного податку, єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників, орендної плати з юридичних та фізичних осіб в сумі 402 тис. грн. У 2017 р. на утримання та діяльність ФАП в с.Іванківці , бібліотеки в с.Іванківці витрачено 110 тис. грн., із селищного бюджету використано минулого року 44,2 тис. грн. на поточний ремонт свердловини, 58 тис. грн. – виготовлення проектно-кошторисної документації та експертиза проекту «Реконструкція вуличних мереж водопроводу с. Іванківці», та 408,4 тис. грн. реконструкція вуличних мереж водопроводу в с. Іванківці – всього майже 622 тис. грн.

Мешканцями спільно з головою громади обговорено найболючіші питання – водопостачання та ремонт доріг. У 2018 році продовжуються роботи над очисткою свердловини на вул. Колгоспна, розпочнеться реконструкція вуличних мереж водопроводу. Відбудеться завершення робіт та гідравлічного випробування, підключення водопроводу на вул. Миру в селі. Основним напрямком робіт мешканці визначили - водопостачання. Інші, такі як ремонт доріг, ремонт сільського клубу виконати після проведення водогону, введення його в дію. Обговорили виконання робіт із огорожі місцевого кладовища, наведення благоустрою біля пам’ятника Загиблим воїнам.

Фото без опису

 

Виступив представник ТОВ «Енселко Агро» Вадим Муравський, відмітив, що агрофірма надає допомогу в ямковому ремонті доріг, але після завершення робіт із введення в дію водогону, оскільки на вулицях будуть вестися мережі водопроводу; також нададуть допомогу у встановленні автобусної зупинки, яку придбали, та встановленні паркану на місцевому кладовищі.

Керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук розповіла про формування старостинських округів; за підрахунками управління фінансів, економічними розрахунками буде витрачено близько 11 млн. грн. на утримання старости в кожному селі, які могли б бути направлені на ремонт доріг, побудову водогонів та розвиток інфраструктури населених пунктів.

Зачитала основні функції старости:

  • староста має представляти інтереси жителів, працювати на їх захист, добробут, -брати активну участь в розробці проектів рішень, формування бюджету, -організовувати людей для наведення благоустрою,
  • староста не повинен представляти інтереси «вузьких кіл» - бізнесових, політичних, агробізнесу,
  • сам займатися підприємницькою діяльністю;
  • має бути сам високоморальною людиною, освіченою, щоби правильно виконати нотаріальні дії, видати довідки, від чого залежить соціально-побутове становище громадян.

На зборах жителів було зазначено, що краще кошти, які передбачатимуться на утримання старости, використати на ремонт даху сільського клубу, де збираються: для проведення дозвілля - молодь, і всі жителі для вирішення питань життєдіяльності села.

Жителі поспілкувалися із заступником селищного голови щодо діяльності місцевого ФАП та проведення ремонту даху клубу.

Визначили основний напрямок робіт: введення в дію водогону, забезпечення населення водою.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.