Фото без описуСьогодні, 22 червня, День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни -  день пам'яті в Україні. Відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

День встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.

У центрі Старої Синяви з нагоди цієї дати відбулося вшанування  пам'яті жертв війни хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятних стел меморіальних дощок та пам’ятників, пам’ятнику Загиблого Воїна у центрі селища. В акції вшанування взяли: селищний голова, працівники селищної ради, працівники культури та бібліотек, військові 10-го відділу Хмельницького РТЦК та СП.

З 24 лютого наша держава та її громадяни переживають чи не найважчий період в новітній історії - війну, яка розпочала росія проти України. Тож цей день-данина пам’яті  усім жертвам війн.

Сьогодні 484-та доба нашої оборони - це досягнення… Досягнення мільйонів українців.

Головне на цей часСША оголосили новий пакет допомоги Україні на 1,3 млрд доларів. Про це на Конференції з відбудови України, метою якої є залучення міжнародних інвестицій для відновлення країни після російського вторгнення, повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Німеччина надасть Україні додаткові 381 мільйон євро на гуманітарну допомогу у 2023 році. Крім того, Європейський інвестиційний банк виділить 840 мільйонів євро на відновлення України. Також Німеччина передала черговий пакет військової допомоги: до нього увійшли зокрема ракети для Patriot, артилерійські та високоточні керовані снаряди калібру 155 мм.

Латвія готується передати Україні увесь свій флот гелікоптерів, повідомив прем'єр-міністр країни Каріньш.

Посли ЄС погодили 11-й пакет обмежень проти Росії, який зокрема спрямований на протидію обходу санкцій, повідомило шведське головування Ради ЄС.

 Вічна слава всім, хто захищає державу!

Вічна пам’ять кожному й кожній, хто загинув за Україну! Слава Україні!

 

Відділ  організаційно-кадрової

роботи селищної ради.