Фото без описуТакий вид спорту, як волейбол, активно став розвиватися серед молодого покоління у 1985р., коли у Старій Синяві було засновано Старосинявську дитячо-юнацьку школу, відкрито відділення волейболу. На сьогодні наші волейболісти мають гарні результати впродовж змагань 2021р. Тренер-викладач з волейболу Ігор Пірожков готував команди до змагань.

Так, збірна команда Хмельницької області, серед якої є три учні-спортсмени Старосинявської ДЮСШ: Балла Єлизавета, Гетманчук Діана, Ковальчук Дарія, брала участь у Чемпіонаті України з волейболу «Дитяча Ліга» сезону 2020-2021, де під час проходження І туру в м. Снятин на 4 гри – отримали 4 перемоги!

Відбувся фінальний тур в м. Чернігів, наші волейболісти посіли 6 місце.

Окрім того, волейболісти Старосинявщини є постійними активними учасниками спортивних змагань, приурочених до тематичних заходів та свят, які проводяться в рамках спортивної естафети на території Старосинявської територіальної громади.

Бажаємо наступних перемог та успіхів!

Фото без описуІсторія українського волейболу. Український волейбол зароджувався у м. Харкові: у жовтні 1925 р. за ініціативи директора науково-дослідного інституту фізичної культури В.Бляха розпочали перші змагання з волейболу в Україні. Першими серед тих, хто розпочав грати у волейбол і надалі активно сприяв його розвитку, були Шелекетін Г., Єсипенко О., Блях В., Блудов К., Бевз Л., Стрикунов В., Макрідін В., Брагінський С., Духовний С., Музикантський І. та ін. З року в рік популярність волейболу зростала і розповсюджувалася до інших міст України (Києва, Дніпропетровська, Одеси, Полтави, Херсону). Дуже велике значення для подальшого розвитку волейболу мало його включення до програми змагань Всерадянської спартакіади 1928 р. Збірні УРСР на спартакіаді представляли чоловічі та жіночі команди м. Харкова, як найсильніші в Україні.

Виростала майстерність спортсменів інших міст України, зокрема, чоловічої команди Дніпропетровська, яка в 1931 р. нанесла поразку харківчанам – лідеру українського волейболу, і вийшла у число ведучих команд.

В цілому, період 1925-1940 рр. був сприятливим у плані масового заняття населенням волейболом. У парках відпочинку багатьох міст на майданчиках за штучним освітленням тривали ігри, які часто закінчували далеко за північ.

У 2002 р. збірна команда України стала срібним призером Європи серед юніорок (головний тренер Перебійніс В. В., тренер –Єгіазаров Г. Ш., провідний тренер – Бурма Л. Л.), а в 2005 р. збірна команда України виграла золоті медалі чемпіонату Європи серед дівчат (головний тренер –Перебійніс В. В., тренер – Остапенко М. П.). Розвиток волейболу великою мірою залежав від тренерів та організаторів змагань, котрі вкладають свої зусилля на досягнення результату та перемог.

За матеріалами Старосинявської ДЮСШ.