Фото без описуСьогодні у селищній раді відбулося засідання організаційного комітету з організації громадських обговорень кандидатури старости Сьомаківського старостинського округу Старосинявської селищної ради, яке провів голова оргкомітету, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик.  

На засіданні обговорено питання «Про організацію роботи відповідно до Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах на території Старосинявської селищної ради (зокрема, у Сьомаківському старостинському окрузі)» Похилої Марії Іванівни.  

  • у с.Сьомаки 27 квітня 2024р. о 10.00 годині розпочато опитування (громадські слухання). За результатами опитування: 86 голосів виборців підтримали кандидатуру Похилої М.І.;
  • у с.Буглаї 27 квітня 2024р. о 10.30 розпочато опитування (громадські слухання). За результатами опитування (громадських слухань): 28 голосів виборців віддали свій голос за кандидатуру;
  • у с.Дашківці, с.Хутір Дашківський 27 квітня 2024р. о 10.30 розпочато опитування (громадські слухання). За результатами опитування (громадських слухань: 24 голоси виборців підтримали кандидатуру.

У загальному по Сьомаківському старостинському округу  підтримали  кандидатуру Похилої Марії Іванівни на посаду старости  - 138  жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах. 

Згідно діючого законодавства кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті  громадського обговорення (громадських слухань) отримала підтримку у старостинському окрузі  з кількістю жителів до 1500 виборців (у Сьомаківському старостинському окрузі проживає згідно даних погосподарського обліку 444 жителі) – більше 20% голосів жителів округу від загальної кількості жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах ( 444 х 20% = 88,8 голосів).

На оргкомітеті погоджено, що кандадатура на посаду старости Сьомаківського старостинського округу Похилої Марії Іванівни отримала в результаті громадських слухань 138 голосів, що перевищує 20% голосів жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, вважається погодженою із жителями відповідного старостинського округу.

11 травня 2024 року планується ІІ-ий етап громадських слухань на території Сьомаківського старостинського округу.

Організаційний комітет.