Фото без описуСтаном на  24 червня  2021 року  на Старосинявщині  збільшилася кількість випадків  захворювань на корона вірус  від початку пандемії,  16  хворих лікується,  з них двоє дітей, про це детальніше  інформує  головний  лікар  Старосинявського ЦПМСД   Надія Ананьєва: 

«Станом на 16:00 24.06.21р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії за даними КНП «Старосинявський ЦПМСД» становить - 1263 (+ 2 нових випадки) , 33 летальних, лікується 16 чол.( з них 2 дітей), з них 3- госпіталізовано в Красилівську БПЛ, 3 - госпіталізовано в ХІЛ, 10 - лікуються амбулаторно, одужали – 1214 осіб. Лікується стаціонарно всього -6, з них (смт Стара Синява - 3, с. Паплинці - 1, с. Миколаївка - 1). 10 - амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів. Територіально: смт Стара Синява – 6; с.Теліжинці – 1; с. Уласово-Русанівка – 1; с. Заставці- 2; 1214- одужали. Кількість летальних - 33.  

Дотримуйтесь протиепідемічних вимог - носіть маску у громадських місцях у приміщенні, дотримуйтесь соціальної дистанції та гігієни рук. Відбулося засідання Центральної комісії ТЕБ, за результатами якої  Хмельницька область, як і більшість інших регіонів, опинилася в зеленій зоні. Усього рівні епідбезпеки регіону прийнято поділяти на 4: зелену зону, жовту, помаранчеву та червону. При цьому слід зазначити, що та чи інша область не обов’язково має відноситись до однієї із зон повністю. Тому декілька територій трьох українських областей – Волинської, Тернопільської  і Чернівецької – були віднесені у червоні зони.

Також 10 українських регіонів віднесли до помаранчевої. Це 2 зони у Волинській області, 4 на Львівщині та 2 на Тернопільщині. Ще 40 регіонів у різних областях потрапили до жовтої зони. Що стосується Хмельниччини, то вона була повністю віднесена до переліку зелених зон. Але слід зазначити, що це не означає скасування карантину і не говорить про те, що обстановка благополучна. Просто ситуація з коронавірусом у зелених зонах більш благополучна, ніж в інших. Тому на деякі послаблення можна буде розраховувати, але суттєва частина карантинних обмежень буде діяти і надалі.

Таким чином, носіння масок чи респіраторів у громадських будівлях буде обов’язковим як і раніше, незалежно від зони; проведення масових заходів повинно відбуватися лише при скупченні людей не більше однієї особи на 5 м2; кінотеатри можна буде заповнювати не більше ніж наполовину; проїзд у громадському транспорті – тільки при наявності сидячих місць.

Окрім цього у зелених зонах буде дозволено проводити спортивні заходів усіх рівнів, включаючи види спорту для людей з особливими потребами. Але  тільки при обов’язковому та посиленому контролю з боку лікарів. Просто ситуація з коронавірусом у зелених зонах більш благополучна, ніж в інших. Тому на деякі послаблення можна буде розраховувати, але суттєва частина карантинних обмежень буде діяти і надалі.

Таким чином, носіння масок чи респіраторів у громадських будівлях буде обов’язковим як і раніше, незалежно від зони; проведення масових заходів повинно відбуватися лише при скупченні людей не більше однієї особи на 5 м2; кінотеатри можна буде заповнювати не більше ніж наполовину; проїзд у громадському транспорті – тільки при наявності сидячих місць.

Окрім цього у зелених зонах буде дозволено проводити спортивні заходів усіх рівнів, включаючи види спорту для людей з особливими потребами. Але  тільки при обов’язковому та посиленому контролю з боку лікарів. МОЗ буде постійно моніторити санітарно-епідеміологічну обстановку України, щоб ділити регіони на зони того чи іншого кольору. Тому такі розмежування потенційно можуть постійно змінюватися. Усе залежатиме від рівня заповненості ліжок у лікарнях, кількості проведених тестувань на 100 тисяч громадян та відсотка виявлених хворих. Якщо 5 днів поспіль зростає хоча б один із показників, то регіону можуть присвоїти інший колір.

Бережіть себе! При відчутті симптомів гострого респіраторного захворювання -  звертайтеся за медичною допомогою.»

В  Україні   937 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 24 червня 2021 року. Зокрема, захворіли 33 дитини та 24 медпрацівники. Також за минулу добу госпіталізовано – 559 осіб; ?летальних випадків – 58; ?одужало – 2 471 особа; ?здійснено тестувань за добу – 

54 343 (зокрема методом ПЛР – 22 496, методом ІФА – 11 418); ?досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 20 429. 

 За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (223), Дніпропетровській (59), Харківській (57), Донецькій (51) та Київській (51) областях.  

У Хмельницькій області   станом на 24 червня в Хмельницькій області зареєстровано 88844 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них 3452 – діти, 4877 – медпрацівники. Виявлено 49 нових випадків захворювання: 35 – Хмельницький район; 2 – Шепетівський район; 12 – Кам’янець-Подільський р-н. За минулу добу проведено 296 досліджень методом ПЛР, 98 досліджень методом ІФА, 341 – тест на антиген.

На лікуванні перебуває 792 особи: 160 лікується стаціонарно, 632 – амбулаторно. З них 39 – діти, 19 – медпрацівники.

Одужало 86194 особи (97% від підтверджених випадків), з них 3413 – діти, 4826 – медпрацівники.

Бережіть себе! Будьте здорові!

За оперативною  інформацією  Старосинявської  ОТГ.