Фото без описуБлагоустрій у населених пунктах Старосинявської селищної територіальної громади  –  питання на часі. Особливого значення набуло при підготовці мешканців до поминальних днів, коли кожен намагається навести лад біля пам’ятних місць та місцевих кладовищах.

На виконання розпорядження секретаря ради Олександра Пузирука в усіх населених пунктах громади старости організували дні благоустрою у співпраці з місцевими аграріями, КП «Старосинявський комунгосп» та жителями громади. Наразі завершують прибирання прилеглих територій біля місцевих кладовищ, готуючись до всеукраїнських поминальних днів.

Спільно із старостами сіл  жителі організувалися для роботи. Розпочали  благоустрій ще ранньою весною, коли було перше тепло, навели лад біля адмінбудинків, завершують благоустрій кладовищ у селах, прилеглих територіях, садять квіти,  вивозять тверді побутові відходи та сухостій.

У Лисанівському старостинському окрузі  посильну допомогу надав керівник ФГ «Манзюка В.О.» Віталій Манзюк, депутат селищної ради, забезпечив маніту для виконання робіт з розгортання та прибирання територій.

В Ожарівському старостинському окрузі підтримали акцію благоустрою місцеві аграрії-одноосібники, надаючи транспорт на вивезення сміття.

У с.Харківці спільними силами діловода та завідуючої сільським клубом прибрано території громадських місць.

У Пилявківському старостинському окрузі жителі спільно із старостою прибрали біля пам’ятних місць та навели порядок прилеглих територій у громадських місцях.

У Пилявському старостинському окрузі  староста організував прибирання поблизу пам’ятних історичних місць на Пилявецькому полі та ямковий ремонт ділянки дороги біля кладовища спільно з аграріями та працівниками соціальної сфери, підтримку надали: начальник КП «Старосинявський комунгосп» Ігор Дроздовський – працював МАЗ; керівник ФГ «Манзюка В.О.» Віталій Манзюк, депутат селищної ради, надав маніту для виконання робіт з розгортання щебеню; місцевий фермер Микола Повх забезпечив  важкою технікою Т-156. 

У Пасічнянському старостинському окрузі прибирали території спільно, вивозили сміття, наводили лад біля пам’ятних місць та обкошували ділянки у громадських місцях. З вивезенням  сміття допоміг керівник ДП ДГ «Пасічна» Віталій Таєнчук.

Значний обсяг робіт із благоустрою проведено біля пам’ятних місць  Заставецького старостинського округу, працювала техніка КП «Старосинявський комунгосп» (керівник Ігор Дроздовський), упорядкували ділянку дороги та територію біля  кладовища.

Староста Йосипівського старостинського округу організував дні благоустрою в с.Теліжинці, очистили територію місцевого кладовища, практичну допомогу постійно надає керівник ПСП «Обрій» Олександр Крот, депутат селищної ради.

Весняна акція із благоустрою на території селищної ради завершується. Незабаром розпочнеться  літній благоустрій,  обкошування територій.

За матеріалами старостатів.