Фото без описуПід час літніх канікул питання безпеки набуває особливої важливості. Саме у цей період, часу на дозвілля у дітей з'являється більше, а батьківського контролю — відповідно менше. На жаль, окрім веселощів, літом на дітей також чекає і безліч небезпек. Почастішали випадки, коли діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку в рази зростає ризик потрапити у халепу.

Враховуючи збільшення кількості  у Хмельницької області на 40% надзвичайних випадків за участю дітей, а саме 23 січня до рятувальників ДСНС надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Старий Майдан Деражнянського району Під час гасіння виявлено бездиханне тіло 3-річного хлопчика. Як з’ясувалося, батьки залишили без нагляду дітей удома, які через пустощі і влаштували пожежу.

В основі дитячих пустощів із вогнем лежить безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю. Додайте сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинник для трагедії.

Тож, шановні батьки, пам’ятайте, що дітям категорично заборонено:

  • бавитися з сірниками, легкозаймистими речовинами, підпалювати папір та інші предмети;
  • класти іграшки та речі на гарячі плити або електрообігрівачі;
  • переносити відкритий вогонь (зокрема, свічку) з одного місця на інше;
  • самостійно вмикати електричні та газові прилади.

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. Знайдіть декілька хвилин на розмову з дітьми про елементарні правила безпеки під час перебування вдома. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “ 101”.


 Шановні громадяни! Старосинявський районний сектор Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області звертається до Вас пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Проводьте з дітьми цікаві і безпечні ігри. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. 

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Життя дитини – у ваших руках! А кожна дитина має право на ЖИТТЯ!

Прес-служба РС  ДСНС.