Фото без описуСьогодні на водоймі с. Нова Синявка відбулося навчання щодо запобігання загибелі людей під час відпочинку на воді влітку. У заході взяли участь: особовий склад 34 державного пожежно-рятувального поста та працівники екстреної медичної допомоги Старосинявщини.

За тактичним задумом, чоловік, якому під час купання у воді на значній відстані від берега судома звела ногу, почав тонути. На допомогу постраждалому до місця пригоди негайно прибуло чергове відділення підрозділу ДСНС. У такому разі не можна гаяти ані секунди, тож рятувальники на надувному човні вмить допливли до чоловіка і за допомогою рятувального круга й мотузки витягли його на човен, на якому успішно доправили до берега. “Постраждалому” одразу була надана долікарська невідкладна допомога: непрямий масаж серця та штучне дихання. Порядок та послідовність дій після рятування і до прибуття карети швидкої присутнім продемонстрували медпрацівники.

Подібні тренування не лише сприяють відпрацюванню порядку дій у разі надзвичайної ситуації, але й дають змогу пересвідчитись у надійності рятувального обладнання.

Роман ІВАНОВ,

т.в.о. начальника 34 ДПРП

лейтенант служби цивільного захисту.