Фото без описуВ ніч на 30 квітня 115 рятувальників Хмельниччини на 22-х одиницях спецтехніки повернулися із Чорнобильської зони відчуження, де упродовж 24-х днів разом із вогнеборцями з інших областей України у складі зведених сил та засобів ДСНС ліквідовували масштабні лісові пожежі.

Зведений загін був забезпечений усім необхідним для виконання завдань за призначенням, зокрема засобами захисту особового складу та пересувним пунктом життєзабезпечення для автономного перебування підрозділів у зоні ліквідації надзвичайної ситуації.

Пожежу, яка розбушувалася в Чорнобилі, рятувальникам довелося гасити у декілька етапів, адже вогонь з’являвся знову і знову та швидко розповсюджувався. Якщо на одній місцевості вдавалося повністю ліквідувати загорання, то нові осередки з’являлися в інших місцях.

Упродовж усього періоду перебування у Чорнобильській зоні відбулося вісім ротацій особового складу зведеного загону рятувальників Хмельниччини.

Фото без описуПеред тим, як вирушити додому, особовий склад та техніка, що залучалася до гасіння, пройшли дозиметричний контроль. Бійці повернулися додому живими й здоровими. Аби відновити сили і знову приступити до роботи, у рятувальників буде кілька днів відпочинку у колі родини.

Заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Олександр Горін привітав бійців із поверненням, подякував за бездоганну службу, побажав життєвої енергії, сил і твердості духу.

Варто відмітити, що двох рятувальників Хмельниччини — командира відділення 12 Державної пожежно-рятувальної частини смт Дунаївці старшого прапорщика служби цивільного захисту Віталія Августінова та начальника 26 Державного пожежно-рятувального поста смт Війтівці капітана служби цивільного захисту Олексія Стрихаря було представлено до державних нагород. З рук Президента країни Володимира Зеленського наші земляки отримали ордени “За мужність” ІІІ ступеня.