Фото без описуНа Хмельниччині за минулу добу сталося 5 пожеж, з яких 3 — в природних екосистемах Упродовж минулої доби вогнеборці загалом 5 разів залучалися до ліквідації пожеж. 28 квітня о 10:29 загорілася суха рослинність на Вінницькому шосе в обласному центрі на площі 200 кв.м. Загоряння остаточно ліквідоване силами підрозділів 37 та 2 Державних пожежно-рятувальних частин.

О 18:16 спалахнула лісова підстилка у хвойному лісі за межами села Сторониче Ізяславського району, яку приборкали вогнеборці 13 ДПРЧ та ДП “Лісове господарство” та КП “Дертківське”, доклавши неабияких зусиль, аби не допустити розповсюдження вогню на дерева. О 19:00 вдалося остаточно ліквідувати пожежу, яка встигла знищити лісову підстилку на площі близько 5 га. Причина загоряння наразі з’ясовується.

Ймовірно, через підпал о 20:19 спалахнуло сміття на відкритій місцевості в с. Гуменці Кам’янець-Подільського району. До прибуття вогнеборців 5 ДПРЧ та МПК с. Гуменці горіло на площі 500 кв.м. Вже о 21:05 загоряння було остаточно ліквідоване.

Окрім того, вогонь “навідався” у села Кучманівка та Дашківці Красилівського і Старосинявського районів, де у приватних домогосподарствах горіли господарчі споруди. Вірогідно, причинами загорянь стали: замикання електромережі та необережність із вогнем. Обидві пожежі ліквідовані силами бійців 23 та 34 ДПРП. Проте у першому випадку полум’я встигло добряче пошкодити 35 кв.м дерев’яної обрешітки, а в другому - понад 80 кв.м покриття.

В усіх випадках ніхто не постраждав.

Старосинявський РС ДСНСУ.