Аби жнивна кампанія пройшла без втрат, по всій Україні рятувальники перевіряють дотримання аграріями протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Як правило, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Тож, з метою попередження виникнення пожеж та загорянь на хлібних масивах, з початком жнив в Україні проводиться інформаційно-профілактична робота, спрямована на забезпечення належного стану пожежної безпеки на сільгосппідприємствах.

Зокрема, упродовж 29 липня працівниками Старосинявського районного сектору було обстежено поля, які знаходяться на території Старосинявського району. Особливу увагу рятувальники звертали на технічний стан комбайнів, а також наявність на зернозбиральних агрегатах, тракторах та автомобілях сертифікованих вогнегасників. Окремо керівникам сільгосп підприємств було наголошено на тому, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях, зокрема і на тих, де жнива завершилися.
 

Інженер (з пожежно-рятувальних робіт) 34 державного пожежно-рятувального

поста Головного управління Державної служби України з надзвичайних

ситуацій у Хмельницькій області

лейтенант служби цивільного захисту Роман ІВАНОВ