Сьогодні на території комунального лісогосподарського підприємства «Діброва» Старосинявської селищної ради проведено тактико-спеціальні навчання.

За задумом навчань, на території «Урочища Чотирибоки» виникло загоряння сухої трави та сміття, яке вивозять недоброзичливі мешканці. За історією навчань жителі сусіднього селища, що знаходиться неподалік, побачили, як вогонь швидко розвивається і може перенестися на лісовий масив. Тому вони повідомили директору лісогосподарства про лихо, а він в свою чергу виїхав для локалізації пожежі. Використовуючи первині засоби пожежогасіння йому це не вдалось. З посиленням вітру вогонь все набирав свою силу. Прийнято рішення, викликати місцевих пожежників 34 ДПРП Старосинявського районного сектору, які за лічені хвилини прибули на місце пожежі і ліквідували її.

Фото без опису

На завершення практичних навчань учасники обговорили шляхи взаємодії пожежно-рятувальної служби та лісокористувачів з метою недопущення пожеж в лісових масивах, а також питання взаємоінформування про виникнення загорань та порядок дій під час їх гасіння.


 

Р. Іванов, інженер (з пожежно-рятувальних робіт) 34 ДПРП

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

молодший лейтенант служби цивільного захисту.