На підтримку освітянської галузі із селищного бюджету використано 37,2 мільйона гривень, всього, враховуючи державну субвенцію, на функціонування даної галузі за 2018 рік використано 72,5 млн. грн.

Фото без опису

Створено нову українську школу. На організацію роботи НУШ використано до 2 млн. грн. субвенції з державного бюджету та співфінансування селищного бюджету. Закуплено сучасне обладнання. у 2018 р. для 1-го класу нуш використано 181 тис. 619 грн. та співфінансування із селищного бюджету – 25,8 тис.; для придбання необхідної оргтехніки використано 201,6 тис. грн. державної субвенції та із селищного бюджету співфінансування склало – 67,2 тис. грн.; для придбання комп’ютерного обладнання – 183 890 тис. грн. державної субвенції та з місцевого бюджету 12 940 грн.; для закупівлі дидактичних матеріалів використано кошти субвенції – 273 369 грн. та із селищного бюджету – 25 880 грн.

Фото без опису

З державного бюджету протягом 2018 р. надійшло 400 тис. грн. на оновлене сучасне обладнання трьох кабінетів біології, які зараз функціонують в Старосинявській ЗОШ І-ІІ ст. №2, Адампільській ЗОШ І-ІІІ ст., Пасічнянському НВК; та один кабінет хімії у Новосинявську ЗОШ І-ІІІ ст.

Фото без опису

Старосинявська отг щороку організовує свято «VIVAT!» з метою підтримки обдарованої молоді. Цього року більше дев’яноста обдарованим дітям вручено сертифікати, грошові премії: переможцям районного масштабу за особливий вияв творчого таланту та вагомий внесок у піднесення іміджу громади, району; переможцям та призерам всеукраїнських, обласних олімпіад і спортивних змагань в сумі 10 тисяч гривень.

Фото без опису

Створено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» селищної ради, виділено з селищного бюджету на придбання комп’ютерної техніки, проведення ремонтних робіт 72 тис. грн.

Фото без опису90 обдарованих дітей та спортсменів, дітей учасників бойових дій ООС побували в м. Залізний порт Херсонської області за кошти програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 р.р. Старосинявської селищної ради, фінансування склало 172,8 тис. грн. Молодь відвідала Чорне море.

Влітку 2018 року команда «Характерники» Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст., гімназія» ім. О. Романенка вибороли перемогу в обласному етапі всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Молодь відвідала Верховну Раду України, відбулося спілкування з однолітками із 27 областей України. Селищна рада підтримала команду в організації поїздки та придбанні форми.

Фото без опису