У с. Пилявці завдяки співпраці селищної ради із благодійним фондом «Разом з Кернел» побудовано сучасний ігровий дитячий майданчик вартістю 56 тис. грн.

Фото без опису

Фото без описуВіталій Здебський, селищний голова: «Компанія Кернел є одним з найбільших орендарів на території сіл ОТГ й одним з найбільших наповнювачів нашого бюджету. Саме податки дозволяють нам вирішувати чимало важливих питань, забезпечувати якісними послугами населення громади, утримувати соціальні установи та дбати про умови навчання і виховання дітей. За результатами минулого року підприємство «Енселко Агро» (Кернел) є одним з бюджетоутворюючих платників податків. Наприклад, у бюджеті громади податкові надходження від цієї компанії з пдфо посідають перше місце (6 млн. 605 тис. грн. або 10,2% від усіх власних надходжень бюджету за 2018 рік). Крім цього, з аграріями компанії ми співпрацюємо в рамках соціальних домовленостей. Зокрема, БФ «Разом з Кернел» з року в рік направляє фінансування для реалізації проектів із підтримки інфраструктури, благоустрою, освіти, медицини сіл громади. Загальна сума допомоги за 2018 р. від БФ «Разом з Кернел» склала більше 480 тис. грн.

Фото без опису

Депутатський корпус та виконавчий комітет Старосинявської отг висловлюють щирі слова вдячності аграріям за співпрацю на розвиток громади згідно договорів соціального партнерства: керівництву ТОВ «Енселко Агро», ТОВ «Поділля Агропродукт», ПСП «Обрій» ПП «Сьомаківське», ТОВ «Елеватор буд інвест», АП НВП «Візит», ТОВ «Нібулон», ТОВ «Велес Агро - М», СФГ «Поділля», ТОВ «Хмільницьке», ФГ «Новосинявське». Саме завдяки вашій тісній співпраці з селищною радою вдалося реалізувати багато проектів з розвитку інфраструктури сіл та подбати про соціальну сферу населених пунктів.

У 2019 році планується робота: шість об’єктів реконструкції вуличних мереж водопостачання другої черги в селах Харківці, Пишки, Ожарівка, Паньківці, Мшанець; будівництво футбольного поля з штучним покриттям по вул. Грушевського; капітальний ремонт огорожі каптажа та артсвердловини в смт. Стара Синява; будівництво каналізаційних мереж в смт. Стара Синява; капітальний ремонт приміщення приймального відділення Старосинявської ЦРЛ; капітальний ремонт тротуару по вул. Ів.Франка смт. Стара Синява. На ці об’єкти селищною радою у 2018 р. виготовлено проектно-кошторисну документацію.

Фото без опису

Селищною радою проведено грунтовну підготовчу роботу та сформовано необхідний пакет документів для участі в інвестиційному проекті в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Загальна вартість будівельних робіт становить 2 млн. 845 тис. 572 грн. за сприяння Народного Депутата України Віктора Бондаря, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, надійшла субвенція державного бюджету в сумі 1 млн. 225 тис. 100 грн. на капітальний ремонт (Термомодернізацію) Старосинявського дошкільного навчального закладу №1 «Зернятко». На даний час тривають тендерні процедури щодо визначення підрядника будівельних робіт.

Завдяки тісній співпраці із агроформуваннями маємо такі результати:

  1. Агропродукт» (колишній ПРАТ «РАЙЗ-Максимко»):

надано допомогу Паплинецькій ЗОШ в придбанні будівельних матеріалів; у співфінансуванні відремонтовано ча­стину доріг місцевого значення с.Па­плинці, с.Гончариха; надано допомогу на проведення освітлення в с.Паплинці та с.Гончариха.

2. ПП «Сьомаківське»:

виділено співфінансування на допомогу в ремонті доріг місцевого значення с.Сьомаки.

3. ТОВ «Елеватор Буд Інвест»:

за рахунок пайової участі підприємства завершено капітальний ремонт асфаль­тового покриття на вулицях с.Адампіль; надано допомогу на проведення освіт­лення.

4. АП НВП «Візит»:

відремонтовано сільські клуби в селах Липки, Адам­піль; надано допомогу в ремонті доріг сіл Харківці, Паплинці.

5. ФГ «Новосинявське»:

надано допомогу в ремонті доріг місце­вого значення дороги «Стара Синява – Нова Синявка».

6. ТОВ «Хмільницьке»:

закуплено 1000 тонн щебеню на ремонт доріг; надано допомогу в ремонті дороги місцевого значення.

7. СФГ «Поділля»:

надано допомогу в ремонті вуличних доріг с.Чехи; співфінансування освіт­лення с.Чехи, с.Ілятка.

8. ТОВ «Велес Агро-М»:

відремонтовано СБК в с.Заліссі; надано допомогу в ремонті сільських доріг с.Залісся.

9. ТОВ «Нібулон»:

закуплено щебінь для ямкового ремонту вуличних доріг с.Дашківці, с.Нова Синявка.