Як свідчить статистика, переважна частина пожеж виникає саме у сільській місцевості. Донедавна питаннями протипожежного захисту громадян, які проживають у віддалених населених пунктах Старосинявського району, займалися підрозділи державної пожежної охорони.

Проте через значну відстань їх від сіл, вести мову про ефективну протидію вогню було неможливо. Ситуація почала змінюватися від початку процесу створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, які знаходяться в 10-15 кілометровій відстані від найбільш віддаленого населеного пункту.

Тож з метою покращення боєздатності таких підрозділів, в Старосинявському районному секторі здійснили перевірку оперативної готовності цих підрозділів. Головною метою цих перевірок, є оцінка рівня оперативного реагування на запобігання та мінімізацію негативних наслідків при виникненні надзвичайних ситуацій у населених пунктах сільської місцевості.

Загалом були перевірені підрозділи місцевих пожежних команд у селі Пилява, Адампіль, Заставці, Пасічна та Новосинявка Старосинявського району. Офіцери служби цивільного захисту оцінили рівень організації несення служби в підрозділі, а також готовності пожежної команди до дій за призначенням.

Під час проведення огляду особливу увагу звернули на стан пожежних автомобілів, їх комплектацію необхідним пожежно-рятувальним обладнанням, забезпеченість членів МПК спеціальним одягом, спорядженням тощо.

За результатами перевірки, співробітники Старосинявського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області підготують спеціальні методичні рекомендації щодо вдосконалення існуючої системи роботи місцевої пожежної команди.