Фото без описуЩорічно під час проведення робіт щодо збирання зернових виникають пожежі. Для забезпечення сталої роботи щодо збирання та зберігання зерна необхідно провести перевірки стану протипожежного захисту та техногенної безпеки сільськогосподарських підприємств та господарств у місцях збирання, перероблення і зберігання врожаю.

Організувати і провести інструктивні наради з керівниками, механіками, бригадирами тракторних бригад, завідуючими зернотоками, гаражами агроформувань усіх форм власності, щодо забезпечення протипожежного захисту на період збирання урожаю. Вжити заходів щодо недопущення спалювання сухої трави, стерні, соломи, післяжнивних залишків під час збирання, зберігання урожаю. Провести технічний огляд техніки, задіяної під час жнивної кампанії та вжити заходів щодо її укомплектування пожежно-технічним озброєнням. Під час збору врожаю організувати чергування пристосованої техніки, тракторів з плугами та дисковими боронами на хлібних масивах для своєчасного виявлення, реагування та гасіння пожеж. Забезпечити у період воскової стиглості збіжжя розбивання хлібних масивів на ділянки площею не більше 50 га, виконання між ділянками прокосів не менше 8 м завширшки. Перед дозріванням колосових (у період воскової стиглості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових та торф’яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць обкосити (із прибиранням скошеного) і оборати смугою не менше 4 м завширшки.

Фото без описуПровести ремонт водонапірних веж, обладнати їх пристроями для забору води пожежною технікою. Визначити відповідальних посадових осіб за утримання в справному стані водонапірних веж. Визначити перелік природних та штучних водоймищ призначених для цілей пожежогасіння, організувати роботу щодо забезпечення під’їздів з твердим покриттям та пірсів для забору води пожежними автомобілями на випадок гасіння пожеж. Організувати роботу по встановленню агітаційних табличок, біл-бордів та банерів із застережними надписами, біля хлібних масивів. Організувати очищення вздовж доріг, які прилягають до хлібних масивів, сухої трави, чагарників тощо.

Старосинявський РС ДСНСУ.