Фото без описуУ кожному селі, не секрет, навесні починається «боротьба» із стихійними сміттєзвалищами, у деяких селах такі смітники утворювалися  роками… Їх не мали змоги ліквідувати із-за відсутності належної спецтехніки. Голова селищної ради (об’єднаної територіальної громади)  Віталій Здебський, аналізуючи подібні явища у селах громади, наголошував, що благоустрій та охайність на території  сіл, вулиць, парків, скверів  у багатьох напрямках залежить від самих мешканців та їх культури і виховання.

- Громада села повинна вести взаємний контроль один за одним і разом об’єднуватися для роботи в плані благоустрою території, де живуть люди. До селищної ради звернулися мешканці та орендарі земель у с.Паньківці,, щоби  допомогти ліквідувати стихійне сміттєзвалище на в’їзді у село, що утворювалося протягом років.  Ми маємо дослухатися до думки мешканців, але й не перекладати водночас усю відповідальність на інших. Тому спільними діями селищної ради, місцевої пожежної команди із Пиляви, в.о. старости  сіл Григорія Брицького  та місцевого інвестора – «Агроінвестзерно» це сміттєзвалище було успішно ліквідовано, територію упорядковано.  Такі заходи також об’єднують людей, які у спільній діяльності більше цінуватимуть працю та дотримуватися правил благоустрою. Тепер там серед поля квітнуть дерева, - коментує ситуацію  Голова громади В.Здебський.

У рамках проведення  щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів селищною радою було організовано більше 30 різнопланових заходів із благоустрою територій  громади.

                                                                                                                                                        Прес-служба  ОТГ.