У селищній раді відбулося пленарне засідання 28-ої чергової сесії селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 20 депутатів селищної ради.

Фото без опису

 

Після обговорення порядку денного сесії, депутати розглянули два питання: про бюджет Старосинявської селищної ради на 2018 рік та питання, що стосувалося процесу реорганізації Старосинявської кіновідеомережі. У бюджеті враховано усі витрати на захищені статті – зарплати працівникам організацій, установ комунальної власності селищної ради, структурних підрозділів, медичній та освітянській галузі, культурі, закладено кошти на харчування дітей, опалення, енергоносії, підвезення та ліки; враховано коефіцієнт інфляції та профінансовано основні заходи кількох програм розвитку. Інші програми фінансуватимуться при уточненні показників селищного бюджету. Голосували за прийняття селищного бюджету: 20 –  за; один – проти; 5 – «відсутні на сесії». (Як хто голосував – на офіційному сайті громади за ссилкою: https://starosynjavska-gromada.gov.ua/xxviii-sessiya-vii-sklikannya-14-22-31-16-01-2018/ )

Виступив голова райдержадміністрації Ігор Русий, подякував селищному голові та депутатам селищної ради за співпрацю, за розгляд листів РДА щодо співфінансування із селищного бюджету на проект «Нова українська школа», інші напрямки роботи, що було детально обговорено під час засідання постійних депутатських комісій.

Фото без опису

 

Голова громади Віталій Здебський підвів підсумки роботи сесії, інформував, що усі питання, розглянуті на засіданнях постійних комісій, знаходяться на контролі, і хоча в січні тільки розпочали працювати, роботи з розвитку інфраструктури населених пунктів тривають: фірма «Еталон» займається встановленням водонапірних башт у селах Паньківці, Лисанівці, Гончариха, Липки, Перекора; у с.Заліссі розпочали завіз щебеню; у с.Цимбалівка розпочнуться роботи з освітлення; потрібно розчистити свердловину в с.Бабине; селищна рада працює над реалізацією проектів з освітлення, ямкового ремонту доріг та будівництва водогонів там, де інвестори виявили бажання співфінансувати проект – в с.Харківцях, Сьомаках, Паньківцях; триває аналіз пропозицій щодо планування плану соціально-економічного розвитку громади на 2018 рік, щоби найперше в цьому році охопити роботами з розвитку інфраструктури ті населені пункти, де ще не виконувалися роботи за 2016-2017 роки. Селищний голова Віталій Здебський висловив слова вдячності депутатам селищної ради за співпрацю та розуміння непростих ситуацій, які виникали під час роботи пленарних засідань сесій в минулому році.

Робота 28-ої чергової сесії тривала 40 хв.

 

Прес-служба ОТГ.