ФОТО

Дні благоустрою тривають

Старости населених пунктів громади  продовжують працювати над благоустроєм громадських  та пам'ятних місць. 

ФОТО

Пам'яті героїв України

Сьогодні, 23 травня, наша держава відзначає День Героїв України. Це день пам’яті усіх українців - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО.

ФОТО

День вишиванки став особливим серед жителів громади

«Ми - вільні сильні, незламні, тільки такий народ достойний носити вишиванку! Бажаємо усім хлопцям, які нас захищають, змінити камуфляж на вишиванку, носити її щодня, щоб діти та онуки пам'ятали, що ми сильний непереможний  народ!»,- таке гасло підтримали жителі громади, працівники культури, освітяни  у День української вишиванки.

ФОТО

«Безпечна дорога додому!»

У рамках тижня безпеки дорожнього руху "«Безпека на дорогах", працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді селищної ради спільно із поліцейськими громади та соціальним педагогом проведено єдиний національний урок із правил дорожнього руху за темою:" Безпечна дорога додому". 

ФОТО

Шевченківські читання «Поетичний меседж поколінь»

Сьогодні, 22 травня 2023 року, на центральній площі селища біля пам’ятника Тарасові Григоровичу Шевченку лунали безсмертні вірші великого Кобзаря з  уст молодого покоління. З нагоди 162 річниці перепоховання Т.Г. Шевченка відбулися шевченківські читання «Поетичний меседж поколінь», організовані Старосинявською бібліотекою для дітей.

ФОТО ТА ВІДЕО

Жителі села Липки підтримали благодійний захід

«…Ще, здається, так недавно все по іншому було,  люди жили, працювали, метушилося село...»,-такі слова пролунали від ведучих Кулик Христини та Шафінської Сніжани, які розпочали благодійний концерт в селі Липки.

ФОТО

Назавжди в нашій пам’яті …

У Старосинявській громаді з робочою поїздкою перебували: Анатолій Катеринчук, голова Хмельницької районної військової адміністрації Хмельницької області, Микола Грушка, начальник Хмельницького  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які зустрілися із  селищним головою  Віталієм Здебським та матір’ю військового Тетяною Хилобокою, Героя  Анатолія Покутнього, який загинув у боротьбі за Україну у важких  боях за Харківщину в березні 2022 року.

ФОТО ТА ВІДЕО

Відбувся благодійний концерт у Старій Синяві

Цієї весни благодійний концерт на підтримку ЗСУ «Народжені у вишиванках», приурочений Всесвітньому дню вишиванки та Дню матері, зібрав чимало жителів громади  на центральній площі селища. Організатори заходу:  Старосинявська селищна рада, відділи - культури, національностей та релігій  і освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради.

НОВИНИ

Про патронатні родини і не тільки…

26 січня 2016 року у нашій країні був ухвалений Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який вперше в українському законодавстві закріпив таку сімейну форму влаштування дітей, як патронатна сім'я. Для України це нове явище, проте в розвинених державах  завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.

НОВИНИ

Державні аудитори Хмельниччини за січень – квітень 2023 року забезпечили відшкодування втрат на 4,5 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів

Державні аудитори Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області від початку поточного року провели 135 заходів державного фінансового контролю, за результатами яких задокументовано втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 6,5 млн грн та виявлено порушень законодавства у сфері закупівель на суму понад 164,7 млн грн.