Фото без описуЗахищаючи Батьківщину від ворога, віддав своє життя за Україну наш земляк із  селища Стара Синява  Андрій Олександрович БІЛАНЬ.

Страшна звістка  блискавично  сколихнула нашу громаду…

Андрій Білань  народився  14 серпня 1989 року у смт Старій Синяві, Старосинявського району, Хмельницької області.  

У 1995 році пішов до першого класу місцевої школи, у 2006 році закінчив Старосинявький НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» (тепер Старосинявський ліцей ім.О.Романенка).  Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського університету ім. Івана Огієнка, на фізико-математичний факультет, закінчив  вищий навчальний заклад  у 2011 році.

У м.Кам’янець-Подільському  розпочав власну справу з деревообробки. У 2017 році одружився. Разом з дружиною виховували двох малолітніх дітей.

Із початком повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року Андрій добровольцем пішов служити до місцевої Територіальної оборони м.Кам’янець-Подільського, весною 2022 року пішов служити на фронт на Куп’янський напрямок.

Прийнятий на військову службу 26.02.2022 року Кам’янець-Подільським  районним  територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області.

На фронті служив молодшим сержантом, командиром 3-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу загинув молодший сержант, командир Андрій БІЛАНЬ 20 листопада 2023 року  в районі між населеними пунктами Олексіївка та Новомиколаївка Сумської області.

Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері – Галині Микитівні, батькові Олександру Олександровичу, братові Віталію Олександровичу, дружині Яні, донькам Марійці та Домініці Біланям та  усій  родині Героя, рідним і близьким.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін нашому Герою. Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!