Фото без описуЗахищаючи Батьківщину від ворога, віддав своє життя за Україну наш земляк із  селища Стара Синява  Володимир Миколайович Гурин.

Страшна звістка  блискавично  сколихнула нашу громаду…

Військовослужбовець  народився  25 червня 1976 року у смт Старій Синяві, Старосинявського району, Хмельницької області.  

У 1983 році пішов до першого класу місцевої школи, у 1991 році закінчив Старосинявську ЗОШ І-ІІ ступенів №1, (тепер Старосинявська гімназія  №1 ім.О.Казмірова.)

Після закінчення школи вступив до Пилявського професійно-технічного училища (філіал Новоселицького професійного аграрного ліцею), закінчивши котре отримав спеціальність «Тракторист-машиніст».

У 1994 році служив у Збройних Силах України в м.Ужгород у танкових військах.

Із 1995 році поїхав  на заробітки за кордон, працював на різних роботах до 2021 року.

Прийнятий на військову службу 02.03.2022 року, став у ряди  добровольців захищати Україну, призваний за мобілізацією  на військову службу 10-им відділом Хмельницького  районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області.

На фронті служив солдатом, гранатометником 2-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 3-ої механізованої роти 1-го механізованого батальйону військової частини.

Відслужив понад два роки на війні, захищаючи мирні українські землі, служив на території Донецької області під Бахмутом, останні місяці був на фронті в «гарячих точках» під Авдіївкою.

Тричі був поранений, перебував на лікуванні в м.Дніпро, переніс складну операцію на хребті після важкого поранення, оперували в м.Києві. Внаслідок довгого перебування в окопах отримав важку хворобу легень, лікувався в госпіталі м.Тернополя, півтора місяці знаходився  під спостереженням, на апараті штучного дихання. Не зміг перемогти важку хворобу…

Відданий військовій присязі на вірність українському народу віддав своє життя солдат Володимир Гурин 09 травня 2024 року.  

Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері – Тамарі Григорівні Білань, сестрі Устіновій Ліні Миколаївні, сестрі Марущак Марії Євгеніївні та  усій  родині Героя, рідним і близьким.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін нашому Герою. Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!