Фото без опису21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. З нагоди відзначення 10-ї річниці Революції Гідності та Свободи в Старосинявській бібліотеці для дітей з учнями 5-А класу (класовод І. П. Гавришко) Старосинявського ліцею ім. О.Романенка проведено патріотичну годину «Гідності хай промінь не згасає».

Під час заходу бібліотекар Олена Поліщук детально розповіла хронологію подій, які передували Дню Гідності та Свободи. Діти ознайомилися з книгами, що представлені на книжковій виставці «Україна – територія гідності і свободи», де на сторінках закарбовано надзвичайно важливий період України.  Це допомагає краще пізнати, зрозуміти та побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації. Головний юрист Летичівського бюро правової допомоги Оксана Куцоконь розповіла присутнім що таке гідність, свобода та про права, які були порушені і що привело до подій на Майдані.

В глибокій скорботі згадано тих, хто поліг під час Революції Гідності.

Тож сьогоднішній захід став не тільки бібліотечною подією, але й чудовим засобом формування почуттів, що є гідним подвигу і сміливості українців, котрі піднялися заради своєї держави.

Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

                                          За матеріалами Старосинявської

                                          бібліотеки  для дітей