Якою  була 31-а річниця Незалежності… ФОТО ТА ВІДЕО

Якою була 31-а річниця Незалежності…

Сонячна, хлібна мирна Україна  споконвіків виборювала свою незалежність… Багатостраждальна історія українського народу – кожне нове століття несло важкі випробування, але Україна не зламалась, вистояв український народ, який з діда-прадіда умів берегти своє, рідне та сокровенне: край, де народився і виріс, рідну землю, на якій вирощували хліб, родину, яка є духовною силою кожного.

Судом засуджено особу через незаконне вирощування снотворного маку

Судом засуджено особу через незаконне вирощування снотворного маку

Прокурорами Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно уродженки Старосинявської селищної територіальної громади, яка у період часу з квітня по липень 2022 року на земельній ділянці за місцем свого проживання незаконно вирощувала та доглядала 230 рослин снотворного маку.

У день Державного Прапора України ФОТО

У день Державного Прапора України

Сьогодні 23  серпня  -  день Державного Прапора України.  На центральній площі Старої Синяви відбулися  заходи з нагоди  державного свята.

Вітання селищного голови з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України

Вітання селищного голови з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України

Дорогі жителі Старосинявської громади і гості нашого містечка, які зупинилися проживати у нашій громаді! Прийміть щирі вітання з нагоди визначних державних свят – Дня Державного Прапора та 31-ої річниці Незалежності України!

ПЕРША ТЕЛІЖИНЕЦЬКА НАУКОВО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ВІДБУЛАСЬ! ФОТО ТА ВІДЕО

ПЕРША ТЕЛІЖИНЕЦЬКА НАУКОВО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ВІДБУЛАСЬ!

У листопаді 2021 року, на першому зібранні організаційної групи із запровадження зеленого туризму в с. Теліжинці, я запропонувала провести історично-краєзнавчу конференцію про наше село. Пропозиція виникла спонтанно під час обговорення питання, чим зацікавити туристів.

Надзвичайники застерігають населення від нехтування протипожежними правилами в побуті ФОТО

Надзвичайники застерігають населення від нехтування протипожежними правилами в побуті

Щороку через пожежі гине та страждає велика кількість людей. І зараз,  в період підготовки домівок до опалювального сезону 2022-23р.р.,  важливим залишається питання протипожежної безпеки на території громади.

180-а доба війни в Україні…

180-а доба війни в Україні…

Шановні мешканці громади! Ситуація станом на 12.00 22 серпня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована. 22 серпня - 180 день Україна протистоїть повномасштабному вторгненню Росії. Півроку боротьби за рідну землю…

Екскурсія під відкритим небом у Теліжинцях ФОТО

Екскурсія під відкритим небом у Теліжинцях

У рамках першої Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференція "Село Теліжинці на Старосинявщині: історія, проблеми, перспективи розвитку", що проходила в Теліжинцях 19 серпня на Спаса, гостям запропоновано екскурсію під відкритим небом історичними місцями краю.

19 серпня 1941 року – день  скорботи в календарі пам’ятних дат Старосинявщини ФОТО

19 серпня 1941 року – день скорботи в календарі пам’ятних дат Старосинявщини

Понад 40 місяців (з червня 1941 року по жовтень 1944 року), а це 1225 днів і ночей, палахкотіла на українській землі страшна війна. 14 липня 1941 року німецько-фашистські загарбники окупували Стару Синяву, а 19 серпня 1941 року вчинили дику розправу над євреями. За расовою теорією, єврейський народ був ворогом рейху, з чого випливало одне - ліквідація. Голокост, або масове знищення євреїв, проводилось фашистами після окупації будь-якої країни.

Восьма річниця світлої пам’яті  Олександра Романенка

Восьма річниця світлої пам’яті Олександра Романенка

Сьогодні минає 8 років, як 19 серпня 2014 року в зоні АТО трагічно загинув наш земляк, Старосинявський селищний голова Олександр Трохимович Романенко, який у червні 2014 року вступив у ряди добровольців для захисту територіальної цілісності та недоторканості нашої держави. Його світлу пам'ять нині вшанували представники орану місцевого самоврядування Старосинявської ОТГ.