Фото без описуСьогодні, 8 травня 2024 року, в День пам'яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років у Заліссянській гімназії відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки у пам'ять про випускника школи, воїна - Героя, який загинув   в районі  бойових дій біля населеного пункту Білогорівка, Сєвєродонецького району, Луганської області 02.07.2023 року.

Олександр Зозуля із жовтня 2022 року був призваний на службу по мобілізації до ЗСУ  10 - им  відділом Хмельницького районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки. На фронті служив солдатом, стрільцем - снайпером 1-го відділення 1- го взводу снайперів роти снайперів військової частини. Меморіальну дошку встановлено на фасаді в школі, де навчався Олександр. 

У мітингу, присвяченому відкриттю меморіальної дошки, взяли участь:  секретар  ради – Олександр Пузирук, в.о. начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради – Наталія Сивопляс, діловод  селищної ради (сіл Залісся і Подоляни) Любов Дубик,  батьки загиблого випусника - Галина і Віктор Зозулі, сестра Наталія, родичі та друзі, священики Православної церкви  України.

Право урочисто відкрити меморіальну дошку пам'яті Зозулі Олександра Вікторовича було надано батькам - мамі Галині, батькові Віктору та сестрі Наталії. Меморіальну дошку освятили священники  Православної церкви України. На  завершення присутні  вшанували  пам'ять про  воїна - Героя хвилиною мовчання  і поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті.

Зозуля Олександр Вікторович проявив героїзм і мужність при виконанні обов'язків військової служби, незламну силу духу   і тверду готовність віддати життя за свободу і незалежність України. Подвиг Олександра назавжди  залишиться в наших серцях. Вічна пам'ять воїну України!

 

За матеріалами заходу