Фото без описуЗемельні ділянки сільськогосподарського призначення, що незаконно перебували у власності громадян російської федерації, повернуто у власність держави.

Старосинявським відділом Летичівської окружної прокуратури вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність держави та їх подальше використання з метою забезпечення потреб у першу чергу громадян України.

Упродовж 2023 року Старосинявським районним судом задоволено 4 позовні заяви Летичівської окружної прокуратури, подані в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про конфіскацію 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 7,5374 га вартістю 1 млн. 192 тис. грн., що розташовані на території Старосинявської селищної територіальної громади, які незаконно перебували у власності громадян російської федерації.

На виконання рішень суду зареєстровано право власності держави на 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 7,5374 га вартістю 1 млн. 192 тис. грн., а право власності громадян російської федерації  на земельні ділянки припинено.

 

Богдан ЛЮТАК,

     прокурор Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури