Фото без описуСьогодні, 01 березня 2024 року, минає річниця як у боях за Україну героїчно загинув  Мороз Микола Миколайович на  Донецькому напрямку. Світла пам'ять Герою!

Микола Мороз  народився  16 лютого 1982 року в селі Бабине, Старосинявського району, Хмельницької області.

Військовий закінчив Бабинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.  Після школи   проходив військову службу у Збройних Силах України. Працював на будівництві.

Життєві обставини змушували заробляти на життя важкою працею.

Із 21 березня  2022 року  був призваний на військову службу  по мобілізації до Збройних Сил України 10-им відділом  Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На фронті служив солдатом, водієм мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат Микола Мороз 01.03.2023р. внаслідок  артилерійсько-мінометного обстрілу позицій, завданого військовими формуваннями російської федерації, отримавши  смертельні поранення не сумісні з життям у районі населеного пункту Берестове, Бахмутського району, Донецької області.  Загибель пов’язана з виконанням  обов’язків військової служби.  

В лавах ЗСУ  він мужньо стояв в боях проти ворога, проявив себе відданим, гідним сином своєї Батьківщини.

Згідно Указу Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом "За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовця Старосинявської територіальної громади: Мороза Миколу Миколайовича.

У нього залишилися: мати Лариса Степанівна, батько  Микола Стратонович, сестра Тетяна Миколаївна та дружина Ліна, доньки.

Сьогодні на річницю пам’яті Героя прийшли до могили вшанувати Його світлу пам’ять рідні, односельчани, представники селищної ради.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої живуть у наших серцях.