Фото без описуВчора у селищній раді відбулася робоча зустріч із представниками благодійного фонду «Рокада», який надає різнобічну підтримку внутрішньо переміщеним особам. На сьогодні на території громади мешкає 579 переселенців.

Участь в нараді взяли: перший заступник селищного голови Олександр Попик, в.о. директора Старосинявського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Шуляк, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради Леся Шафорост.

Обговорено подальшу співпрацю із благодійним фондом щодо соціальної, психологічної, юридичної підтримки переселенців, зосереджено увагу на переліку соціально-психологічних послуг, які надає БФ «Рокада».

Перелік соціально-психологічних послуг, які надає Благодійний фонд «Рокада» для внутрішньо-переміщених осіб

  • Кейс-менеджмент – індивідуальна допомога людям чи  родинам ВПО, які не мають змоги самостійно через незадовільний стан здоров’я чи інші проблеми вирішити питання з задоволенням основних потреб. Тобто допомагаємо усунути проблемні ситуації, що порушують стабільність життєвого устрою людини і ведуть до погіршення її стану (фізичного, психологічного, матеріального і т.п.);
  • Соціальний супровід – перевезення в лікарню на консультацію чи державну установу для оформлення документів людей з інвалідністю, або з особливими потребами;
  • Соціальні консультації – консультування людей щодо забезпечення основних потреб;
  • Психосоціальна підтримка та консультації для постраждалих від гендерно-зумовленого насилля та жінок з крупи ризику;
  • Юридичні консультації – консультування щодо вирішення питань юридичного характеру;
  • Психологічні консультації–консультування висококваліфікованими психологами дорослих та дітей, як онлайн, так і при особистій зустрічі.

 

                                            Номер телефону гарячої лінії  067-447-08-13.