Фото без описуУ населених пунктах громади відбулися поминальні заходи з нагоди пам’яті жертв голодоморів в Україні 1921-23р.р., 1932-33р.р., 1946-47р.р.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули  голодною  смертю, пам’яті українських сіл та хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття була приурочена загальнонаціональна хвилина мовчання.

«На підвіконні палахкотить  скорботи полум’я священне – то свічка пам’яті горить  за всіх безвинно убієнних…»

В історії нашого народу є чимало подій і дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна з таких скорботних дат – День пам’яті жертв голодоморів, який відзначається щорічно в четверту суботу листопада...

Вшанування пам'яті  загиблих односельчан під час голодоморів в Україні організували заходи працівники культури у селах громади: Панківцях, Лисанівцях, Буглаях, Івках, Новій Синявці, Бабине та ін.

90 років минуло від Голодомору 1932-1933років. Проте вплив цієї страшної трагедії українці відчувають і досі. Голод не лише забирав життя, а й ламав, змінював психіку тих людей, яким вдалося вижити.

На Старосинявщині найбільше від Голодомору постраждали села: Бабине, Паплинці та Іванківці, Цимбалівка.  За даними свідчень старожилів, тут відбувалися жахливі випадки… В основному, у тих селах, де люди мали справедливих і людяних керівників господарства, голів сільських рад,  і населення ставилось один до одного з розумінням та повагою, там люди переживали голод з найменшими втратами… Вічна пам'ять! Надійного оберегу живим від усіх подібних бід.

За матеріалами Старосинявського ЦБК.